سیر سیاه چگونه درست میشود { با جزئیات }

سیر سیاه چگونه درست میشود
5/5 - (1 امتیاز)

سیر سیاه چگونه درست میشود

در این مطلب از سایت همسرتایم به این سوال که سیر سیاه چگونه درست میشود می پردازیم.

سیر سیاه مستقیماً از سیر معمولی تولید می شود و از ترکیب شیمیایی خاصی در این تبدیل استفاده نمی شود. این دگرگونی مهم است زیرا باعث می شود سیر سیاه در عین حفظ خواص سیر معمولی، خواص بسیار بیشتری نسبت به آن ارائه دهد.

سیر سیاه را اولین بار کره ای ها برای مصارف دارویی تولید کردند و جدا از مصارف دارویی، از این محصول برای تهیه شکلات یا نوشیدنی های انرژی زا نیز استفاده می شود.

 

همچنین بخوانید:

تلخی قورمه سبزی رو چطور بگیریم

طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر

 

 

سیر سیاه چطور درست میشود ؟

برای تولید سیر سیاه، سیر تازه را در محفظه های تخمیر مخصوص قرار می دهند که دارای دو ویژگی مهم است: یکی دمای محفظه باید بین 60 تا 90 درجه سانتیگراد باشد و دیگری رطوبت محفظه نباید از محدوده ای بیشتر شود ( 70 تا 90 درصد )

سیر تازه در این ظروف بعد از 2-3 ماه به سیر سیاه تبدیل می شود. در این صورت سیر ژلاتینی و رنگ آن سیاه و طعم شیرینی خواهد داشت. سیر سیاه خواص انرژی زا بسیاری دارد و به عنوان ادویه و طعم دهنده در تهیه انواع غذا استفاده می شود.

 

طعم سیر سیاه

کارشناسان معتقدند سیر سیاه در مقایسه با سیر خام، رنگ سیاه معمولی، طعم شیرین و بافت جویدنی و بدون بوی نامطبوع دارد و در مقایسه با سیر تازه دارای مقادیر زیادی ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند پلی فنول ها، فلاونوئیدها، مشتقات تتراهیدروکربولین و ترکیبات آلی گوگردی است.

خواص سیر سیاه برای سلامتی

کارشناسان مواد غذایی می‌گویند: سیر سیاه به عنوان یک عامل مهم چربی سوز و کاهش وزن شناخته می‌شود و اثرات درمانی زیادی از جمله ضد سرطان، ضد چاقی، سیستم ایمنی بدن، هیپولیپیدمی، آنتی اکسیدان، محافظت کننده سلول‌های کبدی و اثرات محافظت کننده عصبی در چند دهه گذشته از سیر سیاه گزارش شده است.

به گفته متخصصان تغذیه، سیر سیاه تا حدی از پیری زودرس نیز جلوگیری می‌کند و در پیشگیری و درمان بیماری‌های تنفسی و آسم، کاهش استرس، سرماخوردگی، آلرژی و سرطان نیز مؤثر است.

مطالعات نشان می‌دهد؛ این ماده برای ورم مفاصل و درد‌های ماهیچه‌ای نیز می‌تواند مفید باشد و خاصیت انرژی زایی دارد و افرادی که سیستم ایمنی بدن آن‌ها ضعیف است، با خوردن این خوراکی، می‌توانند سیستم دفاعی بدن خود را تقویت کنند.

سیر سیاه نمی‌تواند به تنهایی برای تمامی بیمار‌یها و مشکلات بدن معجزه کند، اما چیزی که مشخص است، خواص بی نظیر این ماده غذایی است که با مصرف مستمر آن می‌توان به آن‌ها دست پیدا کرد.

 

قویت سیستم ایمنی

می‌دانیم که سیر تقویت‌کننده سیستم ایمنی است و سیر سیاه هم از این نظر مستثنی نیست.. سیر سیاه می‌تواند با تقویت سیستم ایمنی جلوی انواع بیماری‌های باکتریایی و ویروسی را بگیرد. سیر سیاه به سلامت سیستم‌های گوارش و تنفس کمک می‌کند.

مصرف منظم سیر سیاه می‌تواند به پیشگیری از اختلالات ناشی از افزایش سن مثل زوال عقل و آلزایمر که ناشی از آسیب سلول‌های مغزی‌اند کمک کند.

تنظیم قند خون

سیر سیاه می‌تواند به تنظیم انسولین و کنترل سطح قند خون در بدن کمک کند.. سیر سیاه ریسک دیابت بارداری را پایین می‌آورد و این پتانسیل را دارد که از عوارض ناشی از دیابت کنترل نشده پیشگیری کند.. هنوز به مطالعات بیشتری برای تأیید قطعی این خواص نیاز است.

 

خواص آنتی‌اکسیدانی

خواص آنتی‌اکسیدانی سیر سیاه ده برابر قوی‌تر از همین خواص در سیر سفید می‌باشد.. این مولکول‌های آنتی‌اکسیدانی از سلول‌های شما در برابر آسیب‌های اکسیداتیو که منجر به پیری و بیماری می‌شوند محافظت می‌کنند.. سیر سیاه، آلیسین ناپایدار را به مولکول‌های پایدارتر آنتی‌اکسیدانی تبدیل می‌کنند. عصاره سیر سیاه، رادیکال‌های آزادی را که می‌توانند به کبد و خون و کلیه‌ها آسیب بزنند کاهش می‌دهد.

محافظت از سلامت مغز

مصرف منظم سیر سیاه می‌تواند به پیشگیری از اختلالات ناشی از افزایش سن مثل زوال عقل و آلزایمر که ناشی از آسیب سلول‌های مغزی‌اند کمک کند. خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی سیر سیاه می‌تواند سلول‌های آسیب‌دیده بدن را ترمیم کند.

کمک به سلامت قلب

هوموسیستئین که نوعی آمینواسید تولید شده در بدن است می‌تواند به دیواره عروق آسیب زده و زمینه را برای بیماری‌های قلبی و عروقی فراهم کند.. تحقیقات نشان می‌دهد سیر سیاه می‌تواند میزان هوموسیستئین را در بدن در حد مؤثری پایین بیاورد و ضمناً باعث کاهش کلسترول و تری‌گلیسرید در خون بشود و از این طریق از سلامت قلبتان محافظت کند.

کاهش ریسک بیماری‌های مزمن

سیر سیاه نسبت به سیر سفید و خام دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی بیشتری است.. گنجاندن سیر سیاه در رژیم غذایی هفتگی کمک می‌کند دفاعتان در برابر بیماری‌های مزمن و استرس اکسیداتیو قوی‌تر شود.

سیرسیاه برای لاغری

مطالعه‌ای نشان داد سیر سیاه دارای ویژگی‌های ضد چاقی است. در تغذیه حیوانات مورد آزمایش، سیر سیاه جای داده شد و نتیجه این بود که لایه‌های چربی شکم این حیوانات نسبت به حیوانات دیگر نازک‌تر شد.

افزایش میل جنسی

بعضی از فرهنگ‌ها هم از سیر سفید و هم از سیر سیاه برای تقویت میل جنسی در مردان استفاده می‌کنند. آنتی‌اکسیدان‌های سیر می‌توانند بر گردش خون، سطح انرژی و دیگر مولفه‌های مهم در فعالیت جنسی اثر بگذارند.

عوارض احتمالی مصرف سیر سیاه

هم سیر سفید و هم سیر سیاه مواد غذایی سالمی در وعده‌های غذایی‌تان می‌توانند باشند. اما در مواردی ممکن است چند عارضه جانبی وجود داشته باشد.

واکنش آلرژیک

طبق گزارش‌ها یک خانم به دلیل یک واکنش آلرژیک به سیر سیاه دچار پنومونی شد.

رقیق کردن خون

استفاده از سیر سیاه به مقدار زیاد ممکن است خون را رقیق کند و این مسئله می‌تواند در افرادی که در حال حاضر برای لخته‌شدن خون مشکل دارند یا دارو‌های رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند دردسرساز باشد.. سیر سیاه ممکن است باعث خونریزی زیاد بعد از عمل جراحی شود.

تداخل یا دارو‌های دیگر

سیر سیاه ممکن است با دارو‌های دیگری که مصرف می‌کنید تداخل ایجاد کند، مثلاً دارو‌های رقیق‌کننده خون و فشارخون و دارو‌های مربوط به عفونت ویروسی در افرادی که نقص ایمنی دارند.

دیگر اثرات منفی سیر سیاه

مصرف زیاد سیر سیاه می‌تواند باعث بوی دهان و بدن و شکم‌درد شود.

 

طرز مصرف سیر سیاه

بسته به وضعیت عمومی سلامتتان توصیه می‌شود روزانه یک تا سه حبه سیر سیاه بخورید. البته باز هم به افراد بستگی دارد و نمی‌توان میزان خاصی را تعیین کرد. از روش‌های زیر از سیر سیاه در رژیم غذایی خود بهره ببرید:

  • برخی افراد سیر سیاه را ناشتا میخورند.
  • سیر سیاه مزه شیرینی دارد و می‌توانید آن را خام بخورید.
  • در کنار انواع غذا‌ها مثل سالاد و پیتزا می‌توانید از سیر سیاه به‌عنوان چاشنی استفاده کنید.
  • سیر سیاه را به کمی پیاز تفت بدهید و از آن به‌عنوان گارنیش یا دورچین برای تزئینات غذایتان استفاده کنید.
  • همانطور که از سیرسفید استفاده می کنید می توانید از سیر سیاه هم استفاده کنید.

 

طرز تهیه سیر سیاه در خانه

معمولا فروشندگان از دستگاه تخمیر سیر استفاده می کنند. شما می توانید در خانه هم آن را درست کنید فقط به صبر و مدوامت در حرارت نیاز دارد.

آر دایت نوشت: نکته‌ای که در هر روش تهیه سیر سیاه وجود دارد این است که:

  • دما در حدود ۵۵ درجه در طول مدت حفظ شود.
  • طوری سیر بسته بندی شود که رطوبت آن خارج نشود.

‌می‌توانید سیر سیاه را در خانه با استفاده از دستگاه خشک کن یا پلوپز یا هر دستگاهی که حالت گرم کن دارد، درست کنید. این روند چند هفته طول می‌کشد، اما ارزش تلاش را دارد.

طرز تهیه سیر سیاه در دستگاه خشک کن

  • سیر را در چند لایه نازک فویل قرار دهید. شیشه یا هر ظرفی که به دما مقاوم است و درب آن بخوبی بسته می‌شود نیز گزینه مناسبی است.
  • سیر را طوری بپوشانید تا رطوبت آن حفظ شود و از خشک شدن آن جلوگیری شود.
  • بسته را در دستگاه خشک کن قرار دهید.
  • دما را روی ۱۳۰ درجه فارنهایت (۵۴ درجه سیلسیوس) تنظیم کنید.
  • سه هفته صبر کنید تا سیر سیاه آماده شود.

طرز تهیه سیر سیاه با پلوپز

  • پلوپز را روی گرم کن (نپختن) تنظیم کنید.
  • سیر را داخل زودپز بریزید.
  • دو هفته صبر کنید تا سیر سیاه آماده شود.

البته، می‌توان آن را پس از حدود ده روز خورد، اما اگر می‌خواهید خیلی خوشمزه شود، باید تا ۴۰ روز صبر کنید. در این مورد، سیر سیاه‌تر تشکیل خواهد شد و طعم ترد و خوشمزه است.

 

از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مطلب از سایت همسرتایم در رابطه با اینکه سیر سیاه چگونه درست میشود اختصاص دادید بی نهایت سپاسگزاریم.

 

کلمات مرتبط :

سیر سیاه چگونه درست میشود
سیر سیاه چطور درست میشود
سیر سیاه چیست و چگونه درست میشود
سیر سیاه را چگونه درست میکنند

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *