درمان ترس از تاریکی در کودکان

درمان ترس از تاریکی
Rate this post

درمان ترس از تاریکی در کودکان

آیا روش های درمان ترس از تاریکی در کودکان را می دانید؟ ترس از تاریکی یکی از ترس های رایج در کودکان است و ممکن است در طول رشد به میزان کمتری رخ دهد و گذرا

باشد.

 

گاهی اوقات می تواند بیش از حد باشد و مشکلات زیادی را برای خانواده ایجاد کند.

 

بهتر است والدین راه حل های لازم برای درمان ترس از تاریکی فرزندان خود را بیاموزند تا بتوانند به کودک خود کمک کنند تا راحتتر با این مشکل کنار بیاید.

 

مراجعه به مشاوره کودک همچنین می تواند در درمان ترس کودک از تاریکی بسیار موثر باشد.

 

 

سایر مطالب پیشنهادی همسرتایم :

اجتماعی شدن کودک

مقابله با اشتباهات نوجوانان

 

 

ترس از تاریکی در کودکان
بعضی از کودکان ترس و اضطراب زیادی را از تنها ماندن در تاریکی ، به خصوص در هنگام خواب ، در یک دوره رشد احساس می کنند و معمولاً مقاومت زیادی در برابر ماندن در این موقعیت از خود نشان می دهند.

اگر ترس بسیار شدید باشد ، آن را هراس تاریک می نامند. ترس از تاریکی معمولاً بین 2 تا 6 سال ایجاد می شود و پس از آن به تدریج کاهش می یابد و از بین می رود.

 

درمان ترس از تاریکی در کودکان علل ترس را شناسایی کنید
ترس از تاریکی به دلایل مختلف در کودکان ظاهر می شود. نوع تفکر کودک ، جو عاطفی خانواده و نحوه رفتار و تعامل والدین با کودک از عوامل تأثیرگذار در این مسئله هستند. شناسایی این عوامل به شما کمک می کند با از بین بردن آنها ، در بهبود ترس کودک از تاریکی گام بردارید.

 

ترس از تاریکی به دلیل تخیل قوی در کودکان
ذهن کودکان به ویژه در دوره پیش دبستانی در مرحله ای است که چارچوب منطقی و عینی هنوز به طور کامل شکل نگرفته و از تخیل بالایی برخوردار است. کودکان در این سن ایده هایی دارند که لزوما واقع بینانه نیستند ، مانند تصاویر ذهنی از هیولاها و غول ها. تماشای فیلم ، کارتون و گوش دادن به داستان تأثیر بسزایی در ذهن کودکان دارد و نقش مهمی در ظهور این برداشت ها دارد.

 

در شب ، این خیال پردازی ها باعث تفکر بیشتر می شوند و در نتیجه ، ممکن است در تاریکی و شب ترس زیادی را تجربه کنند. این ترس ها همچنین باعث ایجاد کابوس های مکرر می شود.

ارتباط بین تنش خانوادگی و ترس کودکان از تاریکی

کودکان توانایی بسیار کمتری در تجربه فشار و استرس دارند. استرس بیش از حد باعث آسیب پذیری آنها در برابر بیماری های مختلف جسمی می شود و احتمال بروز اختلالات روانی ، به ویژه اختلالات اضطرابی را افزایش می دهد.

بنابراین ، تنش های خانوادگی ، مانند مشاجره والدین یا کودک آزاری ، می تواند منجر به شکل گیری ترسهای شدید شود ، که رایج ترین آنها ترس از تاریکی است.

 

وابستگی زیاد به والدین
کودکانی که در سنین پایین بسیار به والدین خود وابسته هستند ، جدا شدن از آنها بسیار دشوار است. این کودکان به تنهایی احساس اضطراب و درماندگی بیشتری می کنند زیرا همیشه بیش از حد توسط مادر یا پدرشان مورد مراقبت قرار گرفته اند. والدین می توانند با اتخاذ روشهای مناسب فرزندپروری و ایجاد پیوستهای ایمن ، وابستگی کودک خود را کاهش دهند.

 

راهکارهایی برای درمان ترس کودکان از تاریکی
در اینجا چند نکته وجود دارد که والدین می توانند برای درمان ترس کودکان از تاریکی استفاده کنند:

 

صحبت با کودک
والدین باید با کودک در مورد ترس او صحبت کنند ، از او بخواهند که آنچه در ذهن او می گذرد و دقیقاً از چه چیزی می ترسد توضیح دهد. صحبت در مورد ترس و اضطراب کودک را تا حدود زیادی آرام می کند. دانستن علت ترس نیز برای حل مشکل ضروری است.

 

همدلی با ترس کودکان از تاریکی
بهتر است والدین ترس کودک را درک و قبول کنند. با کودک خود در مورد احساس خود صحبت کنید و نشان دهید که او را درک می کنید. با گفتن جملاتی مانند: «نترسید» کودک خود را به ترس یا بی ارزش جلوه دادن احساسات خود متهم نکنید.

 

با آرامش دادن به کودکان ترس از تاریکی را از بین ببرید
والدین می توانند مدتی در کنار کودک باشند ، به او اطمینان دهند و به او اطمینان دهند که در آنجا است تا در صورت لزوم از او حمایت و پشتیبانی کند.

والدین همچنین می توانند مدتی چراغ ها را روشن کنند ، قسمت های مختلف اتاق را به کودک نشان دهند و مطمئن شوند هیچ دلیلی برای ترسیدن وجود ندارد. برای کودک خود توضیح دهید که نور تأثیری در حضور اشیا ندارد.

 

ترس از تاریکی کودکان و استفاده از وسیله ایمنی
استفاده از وسیله تسکین دهنده برای کودک امکان پذیر است و کودک به خصوص به آن علاقه دارد ، مانند یک پتو مخصوص ، یک عروسک مخصوص و … که کودک می تواند با آن آرام بگیرد و در هنگام خواب احساس امنیت کند.

 

با کودک کنار بیایید و از تاریکی پرهیز کنید
معمولاً هر ترس با تلاش برای جلوگیری از یک وضعیت وحشتناک همراه است. اجتناب از آن همزمان اضطراب را کاهش می دهد ، اما در طولانی مدت ترس را افزایش می دهد.
به همین دلیل لازم است به کودک کمک کنیم تا به تدریج با ترس خود کنار بیاید. بهتر است والدین پس از آرامش و اطمینان خاطر کودک در اتاق خود بمانند تا ترس او به تدریج کاهش یابد.

 

کودک ممکن است بخواهد هر شب از اتاق خارج شود ، دائماً در کنار مادر باشد و اصرار داشته باشد که در اتاق نماند. اما اگر والدینش به او اجازه دهند ، ترس او همچنان بزرگ می شود. بنابراین لازم است پس از آرامش و اطمینان کودک ، از او بخواهید در اتاق خود بماند و با شرایط روبرو شود. این کار باید با آرامش و آرام انجام شود تا به کودک آسیب نرساند.

 

ترس از تاریکی دوران کودکی با یک متخصص مشورت کنید
ترس کودک از تاریکی تا حدودی طبیعی است ، می تواند گذرا باشد و با راه حل های ساده قابل حل است.

اما گاهی این ترس شایعتر می شود ، مدت طولانی تری ادامه می یابد و برای کودک و خانواده دردسر ساز می شود. در این موارد بهتر است با یک متخصص در این زمینه مانند روانشناس بالینی کودک مشورت کنید تا وی بتواند به دنبال مداخله و درمان حرفه ای باشد.

 

درمان های مختلف برای درمان ترس کودکان از تاریکی
درمان ترس کودکان از تاریکی با کمک روش های درمانی روانشناختی عمدتاً بر مداخلات رفتاری متمرکز است. علاوه بر این ، از مداخلات دیگری مانند مداخلات شناختی ، روانکاوی و بازی درمانی ، به تناسب استفاده می شود. در ادامه در مورد هر یک از این روش ها توضیح خواهیم داد.

 

درمان ترس کودکان از تاریکی رفتار درمانی
رفتار درمانی برای درمان ترس کودکان از تاریکی معمولاً مبتنی بر قرار گرفتن در معرض ترس است. به عبارت دیگر ، در این روش های درمانی ، به کودک تمرینات رفتاری داده می شود تا بتواند به تدریج با ترس خود روبرو شود و از رفتاری که اجتناب می کند ، اجتناب کند و ترس خود را افزایش دهد.

 

درمان ترس کودکان از رفتار درمانی شناختی تاریک
طبق درمان شناختی رفتاری ، علاوه بر تمرینات رفتاری ، روانشناس به کودک کمک می کند تا روی افکار و احساسات تفکر مشکلی کار کند و سعی می کند افکار جایگزینی برای افکار مضطرب آنها پیدا کند.

 

 

درمان ترس کودکان از تاریکی روان درمانی تحلیلی
در روانکاوی ، که در آن مادر و کودک معمولاً با هم در یک جلسه درمان شرکت می کنند ، دلایل اساسی ترس کودک ، که ناخودآگاه بر روی این مشکل تأثیر می گذارد ، با عمق بیشتری بررسی می شود. مسائلی مانند رابطه اولیه کودک با مادر و تعارضات کودک به تدریج در طول رشد بررسی و حل می شود.

 

درمان ترس کودکان از تاریکی بازی درمانی
از آنجایی که کودکان هنوز به اندازه کافی بالغ نشده اند تا بتوانند در مورد مشکلات منطقی بیان کنند ، بازی راهی عالی برای برقراری ارتباط و بیان و حل مشکلاتشان است. بنابراین بازی درمانی نقش مهمی در مداخلات کودکان دارد.

در این مداخلات ، درمانگر از بازی ، نقاشی و سایر فنون برای بیان احساسات اضطراب و ترس به کودک کمک می کند. همچنین یادگیری نحوه کنترل ترس هایش را برای او آسان می کند.

 

از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مطلب از سایت همسرتایم اختصاص دادید، بی نهایت سپاسگزاریم.

 

منبع :

betterhealth

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *