اجتماعی شدن کودک را چگونه انجام دهیم ؟

اجتماعی شدن کودک
Rate this post

اجتماعی شدن کودک :

روند اجتماعی شدن کودک یا معاشرت گام مهمی در روانشناسی رشد انسان از کودکی تا پیری است. خانواده اولین جامعه ای است که کودک با آن ارتباط برقرار می کند و ارتباط با والدین اولین نیاز اجتماعی کودک است. در این مطلب از سایت همسرتایم روند اجتماعی شدن کودک و نقش والدین در آن را برای شما توضیح خواهیم داد.

 

 

همچنین بخوانید :

تاثیر استرس بر شیر مادر

تاثیر محیط بر کودک

 

 

کودک با برقراری ارتباط با والدین خود از طرق مختلف احساس امنیت و خوشبختی می کند. با ادامه این روند ، سطح روابط اجتماعی کودک در آغوش خانواده گسترش می یابد و جامعه اقوام و دوستان را در بر می گیرد.

 

دانش و آگاهی والدین از روند اجتماعی شدن کودک می تواند راهگشا باشد. به همین دلیل ، در این مقاله مراحل فرآیند اجتماعی شدن کودک را ارائه داده ایم. اگر فکر می کنید فرزند شما کمتر اجتماعی است و احتمال عقب نشینی وی بیشتر است ، حتماً این موضوع را با جلسه مشاوره کودک خود در میان بگذارید.

 

روند اجتماعی شدن کودک: یک نقطه شروع
روانشناسی کودک چنان موضوع مهمی است که والدین باید آن را از همان ابتدا مطالعه کنند و با یک روانشناس متخصص در ارتباط باشند. امروزه ، محققان نتیجه گرفته اند که قرار گرفتن در معرض کودک در واقع قبل از تولد آغاز می شود. به این ترتیب ، کودک در رحم مادر از درک بالایی برخوردار است و می تواند تحت تأثیر قرار گیرد.

 

اما پس از تولد و خارج شدن از رحم ، این سطح بسیار گسترده تر می شود زیرا ارتباط کودک با محیط غیر مستقیم می شود. در این زمان کودک علاوه بر تأثیر پذیرفتن ، تحت تأثیر قرار می گیرد و شروع به تعامل با محیط می کند. در این شرایط ، هرگونه فعالیتی که خانواده و افراد با کودک انجام می دهند ، بر رشد او تأثیر می گذارد.

 

به عنوان مثال ، صحبت با کودکی که هنوز زبان خود را باز نکرده است می تواند مهارت های گفتاری او را رشد دهد. چنین تعاملات کودک با محیط در طول زمان جامعه بزرگتری را درگیر می کند. به عنوان مثال ، کودک در دو سالگی علاوه بر لذت بردن از همراهی والدین ، تمایل به بازی با دیگر کودکان را نیز نشان می دهد. روند اجتماعی شدن کودک هرگز قطع نمی شود ، بلکه سریعتر تا یک سن خاص ادامه می یابد ، که برای عموم افراد یکسان است و سپس کند می شود.

 

در نتیجه ، روند اصلی اجتماعی شدن کودک ، که به معنای تأثیرپذیری از محیط است ، با تولد آغاز می شود و تا پایان عملکرد مغز ادامه دارد. لازم به ذکر است که رشد مهارت های ارتباطی کودک با گذشت زمان به روند اجتماعی شدن او کمک می کند.

 

روند اجتماعی شدن کودک : یک دوره اوج

دوره کودکان از 1 تا 7 ماهگی

کودک از یک ماهگی تا 36 ماهگی در اوج است. یک ماه دوره ای است که در آن کودک ارتباط شنیداری و بینایی خود را تقویت می کند. هنگام صحبت با او ، برای برقراری ارتباط بصری به چشمان او نگاه کنید. به کودک خود ملودی های شاد و آرام بخش دهید تا گوش او را از صداهای اضافی پاک کند.

پس از این دوره ، در سه ماهگی کودک از توانایی هایی که در دوره قبلی به دست آورده استفاده می کند. او زمان زیادی را صرف رصد محیط اطراف می کند. در این دوره کودک سعی می کند محیطی را که با آن ارتباط دارد توسعه دهد.

 

در چهار ماهگی نتیجه این تلاش را می بینید. کودک شما کمتر با افراد جدید بیگانه است. این دوره جنبه آزمایشی برای کودک دارد. وی در دوره قبلی سعی در توسعه فضای ارتباطی خود داشت و در این دوره نتیجه تلاشهای وی مشخص خواهد شد. در هفت ماهگی ، کودک دوباره مهارتهای خود را رشد می دهد. کودکان در این سن علاقه زیادی به بازی با همسالان خود ندارند و بیشتر وقت خود را به کاوش و مدل سازی محیط می پردازند.

 

12 ماه و 23 ماه
در 12 ماهگی ، وابستگی نوزاد به خانواده به طور قابل توجهی افزایش می یابد و او از فاصله والدین و اقوام خود احساس نگرانی می کند. پس از این دوره ، در سن 23 ماهگی ، مهارت های اجتماعی کسب شده کودک فعال شده و به مرحله ظهور می رسند. در این زمان کودک فرصت انتخاب یک همراه و دوست را دارد و آزادتر از دوره های گذشته وارد جامعه می شود. دانستن این دوره ها در خانواده با کودک می تواند بسیار موثر و مثمر ثمر باشد.

 

بهبود روند اجتماعی شدن کودک
در دوره های فوق ، هرچه والدین نقش مکمل خود را بهتر بازی کنند ، نتیجه بهتری خواهد داشت. برقراری ارتباط مداوم با کودک از خانواده (والدین) اولین نیاز اساسی کودک است. مطمئناً هرچه کیفیت این اتصال بالاتر باشد ، نتیجه بهتری خواهد داشت.

 

خانواده ها همچنین می توانند با گسترش فضای امن اطراف خود در معاشرت کودک موثر باشند. دعوت از دوستان و نزدیکان نزدیک راهی برای رسیدن به این هدف است. همچنین قرار دادن کودک در محیط گروهی می تواند توانایی های اجتماعی او را زودرس بیدار کند. هنگام تعامل با گروه های دیگر ، اهمیت خانواده برای کودک بیشتر و بیشتر آشکار می شود.

 

روند اجتماعی شدن کودک: مسئولیت های والدین
به خاطر داشته باشید که رشد شخصیت و روند اجتماعی فرزند شما به حمایت کامل و مناسب شما از او بستگی دارد. بنابراین ، هرگز تعهدات خود را در این مسیر فراموش نکنید و از فرزند خود در این روند به بهترین شکل حمایت کنید.

علاوه بر والدین ، سایر اعضای خانواده مانند پدربزرگ و مادربزرگ و همچنین سایر اقوام مرتبط با کودک در پیشرفت جنبه های اجتماعی کودک نقش داشته اند. با توجه به اهمیت مسئله ، بهتر است در تمام مراحل رشد کودک خود با یک روانشناس متخصص مشورت کنید.

 

از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مطلب از سایت همسرتایم اختصاص دادید، بی نهایت سپاسگزاریم.

 

منبع :

socialsci.libretexts.org

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *