تاثیر استرس بر شیر مادر چگونه است؟

تاثیر استرس بر شیر مادر
Rate this post

تاثیر استرس بر شیر مادر

آیا از تاثیر استرس بر شیر مادر آگاه هستید؟ بعد از بارداری و زایمان ، شیردهی مرحله بسیار حساسی است که برای موفقیت گذراندن آن نیاز به یک رفتار ظرافت خاص است. خلق و خوی مادر در این دوره بسیار شکننده شده است و حتی مشکلات کوچک می تواند باعث اختلالات روحی وی شود. استرس روزانه با استرس شیردهی که بیشتر مادران تجربه می کنند متفاوت است.

 

همچنین بخوانید :

 

 

در این میان ، مسئله مهمی که بعضاً نادیده گرفته می شود ، تأثیر وضعیت مادر بر کودک است. مادران باید در این مورد چه بدانند؟ تکالیف مرد و اطرافیان در قبال مادر و کودک چیست؟ چگونه استرس کیفیت فرآیند شیردهی را کاهش می دهد؟ راه حل های آرامش و تداوم مادر چیست؟

 

دانستن پاسخ این سوالات می تواند استرس شما را کاهش داده و سلامت کودک را تضمین کند. پس این مقاله از سایت همسرتایم را تا انتها بخوانید.

 

فواید شیردهی
شیردهی از بسیاری جهات برای مادر و کودک بسیار مفید است و سلامت کلی آنها را تقویت می کند. بدون شک شیردهی اصلی ترین ، سالم ترین و در یک کلام بهترین منبع غذایی برای کودک است. شیر خشک یا پودر هرگز نمی تواند جایگزین ایده آل شیر طبیعی باشد و فقط برای استفاده اضطراری مناسب است. شیر مادر از کودک در برابر بیماری های احتمالی آینده مانند عفونت ، دیابت ، اگزما ، آسم و آلرژی محافظت می کند و روند رشد کلی را بهبود می بخشد.

 

مطالعات همچنین نشان می دهد که شیردهی به روند کاهش وزن کمک می کند ، رحم سریعتر به اندازه اصلی خود برمی گردد و از مشکلات احتمالی مانند سرطان رحم و تخمدان ، پوکی استخوان و افسردگی پس از زایمان در مادر جلوگیری می کند.

 

تاثیر استرس بر شیر مادر
هنگامی که استرس رخ می دهد ، هورمون کورتیزول توسط غده فوق کلیه در پاسخ به استرس آزاد می شود. هنگامی که مادر در شرایط استرس زا قرار دارد ، این هورمون پس از ترشح از طریق خون وارد شیر مادر می شود. پس از شیردهی ، این هورمون که اکنون کورتیزول دست دوم نامیده می شود ، وارد بدن می شود. این ماده باعث واکنش های کودک مانند حساسیت ، اضطراب ، ترس ، عصبانیت و ناراحتی می شود.

 

مطالعات نشان می دهد که نوزادان دختر بیشتر از پسران به شیر حاوی کورتیزول پاسخ می دهند. البته این واکنش ها ممکن است به دلیل وجود یک ژن استرس زا در کودک باشد.

 

کاهش شیر مادر به دلیل استرس

خوشبختانه ، استرس نمی تواند روند تولید شیر را متوقف کند ، اما می تواند آن را کاهش دهد. هرچه مادر بیشتر به کودک شیر دهد ، شیر بیشتری تولید می شود. از طرف دیگر ، روند شیردهی خود با کاهش اکسی توسین و ایجاد احساس تعلق و دلبستگی ، اضطراب مادر را کاهش می دهد و اثرات آرام بخشی دارد.

 

عوامل استرس زا در مادران شیرده

استرس در دوران شیردهی دلایل زیادی دارد. این عوامل به ویژه در کسانی که برای اولین بار مادر شدن را تجربه می کنند ، شایع است. در اینجا برخی از مهمترین موارد ذکر شده است:

 

1. تأثیر استرس بر شیر مادر احساس خستگی و درد
تولد به خودی خود یک روند دشوار است. اگر شخصی زایمان سختی را تجربه کند ، شدت آن چند برابر می شود. درد پس از تولد ، بی خوابی و بیدار شدن از خواب شبانه برای آرامش کودک ، مراقبت از تغذیه ، استحمام ، مراقبت و مراقبت از کودک از مواردی است که می تواند مادر را بسیار خسته کند. به خصوص که بیش از همه ، او یک بارداری حساس 9 ماهه دارد.

 

2. اضافه وزن و باعث تغییرات بدنی
طبیعتاً مادر قبل از بارداری حداقل برای مدتی شکل بدنی یکسانی نخواهد داشت. او می تواند تا ده کیلوگرم وزن اضافه کند و شکم خود را آرام کند. این می تواند مادر را دچار استرس و احساس بد و ناراحتی در بدن خود کند. اما باید بدانید که همه این تغییرات طبیعی است و با رژیم و ورزش جبران می شود.

 

3. رابطه با همسر را کاهش دهید
در دوران شیردهی ، به دلیل توجه زیاد به کودک ، بعضی اوقات والدین به حد مجاز رسیده و دیگر مانند گذشته احساس عاطفی و جنسی مطلوبی را با یکدیگر تجربه نمی کنند. زیرا به خصوص مادر وقت ، انرژی و آمادگی برای گذشته ندارد. مقاربت زودرس جنسی پس از تولد باعث آسیب به بخیه های زن می شود (هم در زایمان طبیعی و هم در سزارین).

 

از نظر روانشناسی ، از آنجا که هر دو درگیر تجربه جدیدی هستند ، مدتی طول می کشد تا به آن عادت کنیم. مردانی که در این شرایط قرار دارند باید حداکثر حمایت عاطفی از همسران خود داشته باشند تا بتوانند این مرحله را با کمترین آسیب پشت سر بگذارند.

 

4. تأثیر استرس بر شیر مادر نگرانی در مورد کودک یا سایر نوزادان
اگر قبل از تولد کودک فرزند دیگری وجود داشته باشد ، توجه به وضعیت آن یکی دیگر از نگرانی های مادر است که باعث استرس می شود. به خصوص اگر کودک دیگر مانند دوران نوجوانی در یک دوره حساس باشد. با دادن توضیحات منطقی متناسب با سن و شرایط کودک دیگر و توجه کافی به او ، می توان از حسادت و تنهایی وی جلوگیری کرد.

 

5. مشکلات تحصیلی ، شغلی و مالی
بهترین راه حل این است که قبل از تصمیم به بچه دار شدن ، با برنامه ریزی صحیح به همه مسائل تحصیلی و حرفه ای بپردازید و مادر در این زمینه ثابت قدم باشد تا در بارداری و شیردهی نگران این موضوع نباشد. . همکاری در محل کار و ملاحظات اخلاقی مدیران و کارفرمایان نیز مورد نیاز است.

 

6. تأثیر استرس بر شیر مادر احساس عدم کفایت
مقایسه خود با مادران دیگر ، به ویژه در شبکه های اجتماعی ، که تنها یک لحظه از زندگی خود و فشار خود را برای مادر کامل بودن به تصویر کشیده اند ، می تواند فرد را در معرض استرس بی مورد قرار دهد. هیچ کس نمی تواند کامل باشد و همه کارها را در این عصر کاملاً انجام دهد.

بنابراین بهتر است مادران شیرده تمرکز خود را بر انجام وظایف خود در آرامش خاطر کامل بگذارند و فشار غیر طبیعی به خود وارد نکنند. درعوض ، فکر خود را به سمت نکات خوب زندگی مانند شیردهی و شیردهی معطوف کنید.

 

راه های کاهش استرس در مادران شیرده

پرهیز از موقعیت های استرس زا ، تنفس عمیق ، گوش دادن به موسیقی آرام ، خواب کافی ، درست غذا خوردن ، ورزش هایی مانند یوگا و پیاده روی ، صحبت با عزیزان و کمک گرفتن از درمانگر روش های بسیار موثری برای غلبه بر استرس شیردهی است. نکته مهمی که نباید از آن غافل شد ، تأثیر کمک شوهر و دیگران در اطراف مادر و کودک است.

 

در حقیقت ، از بین بردن اضطراب و سایر مشکلات بدون کمک آنها ، حتی اگر غیرممکن باشد ، بسیار دشوار است.

 

چگونه استرس در دوران شیردهی را کاهش دهیم؟

با انجام فعالیت های آرامش بخش ، تغذیه سالم ، کمک گرفتن از بستگان و روانشناس می توانید این استرس را کاهش دهید. کمک گرفتن از روانشناس می تواند در این زمینه بسیار موثر باشد.

 

از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مطلب از سایت همسرتایم اختصاص دادید، بی نهایت سپاسگزاریم.

 

منبع :

verywellfamily

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *