علائم اعتیاد نوجوانان به مواد مخدر

اعتیاد نوجوانان به مواد مخدر
4.5/5 - (2 امتیاز)

اعتیاد نوجوانان به مواد مخدر

اعتیاد نوجوانان یکی از مشکلات خانواده های امروزی است. برخی به دنبال درمان ، ترک و برخی دیگر به دنبال محافظت از نوجوانان خود در برابر اعتیاد به مواد مخدر هستند. مواد مخدر در بین نوجوانان طرفداران بسیاری دارد که بیشترین عوامل بستگی به محیط و تربیت آنها در خانواده دارد و برخی از آنها به کنجکاوی آنها مربوط می شود.

 

 

همچنین بخوانید :

نحوه رفتار با نوجوان پرخاشگر و بی ادب

خواب زیاد در نوجوانان : دلایل و راه حل ها

 

 

اعتیاد علائم خاصی دارد و صدمات جبران ناپذیری به زندگی نوجوانان وارد می کند. بهترین راه برای محافظت از نوجوانان در برابر اعتیاد پیشگیری از آن با انجام کار درست است. در ادامه این مقاله از سایت همسرتایم ما به طور کامل از نوجوانان و اعتیاد آنها توضیح خواهیم داد.

 

 

اعتیاد در نوجوانان : دلایل اعتیاد نوجوانان به مواد مخدر

متأسفانه ، مصرف مواد مخدر در بین نوجوانان بسیار محبوب است و بسیاری از خانواده ها را با مشکلات و آسیب های اعتیادی درگیر می کند. به منظور پیشگیری و درمان اعتیاد در نوجوانان ، ابتدا لازم است علل اعتیاد به مواد مخدر در آنها بررسی شود. دلایل زیادی برای گرایش نوجوانان به اعتیاد وجود دارد که برخی از مهمترین آنها در زیر ذکر شده است:

 

اضطراب و استرس

اضطراب و استرس زیاد یکی از مهمترین عوامل گرایش نوجوانان به مصرف مواد مخدر است. اضطراب در نوجوانان می تواند توسط عوامل مختلفی از جمله مشکلات تحصیلی ، مشکلات خانوادگی و … ایجاد شود.

 

احساس آرامش و خوشبختی کاذب پس از مصرف ، نوجوانان را به استفاده از مواد مخدر علاقه مند می کند. بهتر است والدین از استرس فرزندان خود آگاه باشند و قبل از اشتباه با کمک روانشناس با استرس و اضطراب خود مقابله کنند.

 

عصبانیت و پرخاشگری
خشونت و پرخاشگری خصوصیاتی است که به ویژه در پسران نوجوان به دلیل سن و جنسیت آنها رخ می دهد. خانواده ها باید همه کارها را انجام دهند تا با روش های مناسب تربیتی به نوجوانان خود اطمینان دهند و خشم و پرخاشگری خود را کنترل کنند.

 

اگر پرخاشگری نوجوانان کنترل نشود ، آنها تمایل به مراجعه به گروه های جنایتکار و استفاده از مواد مخدر دارند. کنترل خشم یکی از مهمترین مهارتهایی است که نیاز به آموزش نوجوانان است.

 

خاستگاه خانوادگی اعتیاد
آنها اولین الگوی زندگی والدین خود هستند. فرزندان از والدین خود تقلید می کنند و شخصیت خود را بر اساس رفتار والدین خود می سازند. اگر سابقه خانوادگی اعتیاد وجود داشته باشد ، نوجوان به احتمال زیاد معتاد می شود.

 

وسوسه ها و فشارهای گروه همسالان
دوستان یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار در تصمیمات نوجوانان هستند. آنها همه کارها را برای پذیرفته شدن در جمع همسالان خود انجام می دهند و سعی می کنند از طرق مختلف با گروه همسالان هماهنگ شوند.

توصیه می شود والدین همیشه نظارت کافی بر گروه دوستان فرزند خود داشته باشند. حفظ ارتباط نزدیک با یک نوجوان وابستگی او به همسالان و دوستان بد را کاهش می دهد.

 

عزت نفس پایین در نوجوانان
نوجوانی دوره ای از کودکی تا بزرگسالی است و بنابراین تغییراتی که از نظر جسمی ، روحی و اجتماعی برای فرد ایجاد می شود ، بر عزت نفس وی تأثیر می گذارد. در این دوره ، نوجوانان عزت نفس خود را از دست می دهند و تمایل به استفاده از داروها برای کاهش استرس ذهنی خود دارند.

همچنین ، بسیاری از دختران نوجوان برای لاغر شدن به موادی مانند شیشه روی می آورند. تناسب اندام یکی از مواردی است که ارتباط مستقیمی با عزت نفس دارد.

 

 

اعتیاد در نوجوانان : عوارض اعتیاد به مواد مخدر در نوجوانان
مواد مخدر بدن و ذهن را از بین می برد. در بزرگسالان این آسیب ها با افزایش سن شدیدتر می شوند. شایع ترین عوارض اعتیاد به مواد مخدر در نوجوانان به شرح زیر است:

 

اعتیاد در نوجوانان عوارض جسمی :

علائم حیاتی غیرطبیعی

تضعیف سیستم ایمنی بدن

بیماری های کلیه

فشار خون بالا

مشکلات ریه

آسیب کبدی

حمله قلبی

 

اعتیاد در نوجوانان : اثرات روانشناختی

تشدید علائم مشکلات روانی موجود

مشکلات مربوط به توانایی های ذهنی مانند تمرکز

عصبانیت و پرخاشگری

پارانویا

تحریک پذیری

افسردگی

اضطراب

 

اعتیاد نوجوانان : عوارض اجتماعی

برقراری ارتباط با دیگران دشوار است

تغییرات منفی شخصیت

از دست دادن دوستان

مسائل برنامه درسی

مسائل حقوقی

 

 

علائم اعتیاد در نوجوانان

علائم اعتیاد در افراد مختلف متفاوت است ، اما به طور کلی برخی از علائم در همه افراد مشترک است. علائم زیر در نوجوانان بیشتر است:

 

رفتار منفی مانند سرقت (برای خرید مواد مخدر)

استفاده بیش از حد از عطر برای پوشاندن بوی داروها

افت تحصیلی شدید و مشکلات تحصیلی

تغییرات شدید در رفتار و شخصیت

مشکلات انضباطی در مدرسه

– گشادی مردمک چشم

دوره های قبل از فعالیت

من اغلب دروغ می گویم

قرمزی چشم

فرار از مدرسه

تحریک پذیری

 

توجه: به خاطر داشته باشید که وجود این علائم لزوماً به معنای اعتیاد به بزرگسالان نیست و ممکن است به دلیل تغییرات بلوغ و حتی استرس شدید باشد. آزمایش اعتیاد برای اطمینان و تشخیص اعتیاد نوجوان ضروری است.

 

محبوب ترین دارو در بین نوجوانان
نوجوانان معمولاً به هر دارویی که در سطح وسیع تری وجود داشته باشد معتاد هستند ، اما متداول ترین و محبوب ترین دارو در بین نوجوانان ماری جوانا ، وجد ، کوکائین ، شیشه ، ترامادول و الکل است. به طور کلی ، نوجوانان بیش از سایر مواد به استفاده از مواد توهم زا و محرک علاقه دارند.

 

راه های جلوگیری از اعتیاد نوجوانان
بهترین راه برای محافظت از نوجوانان در برابر خطر اعتیاد پیشگیری از آن است. بهترین روش های پیشگیری از اعتیاد در نوجوانان به شرح زیر است:

 

افزایش آگاهی در بین نوجوانان

یکی از مهمترین عوامل گرایش نوجوانان به مصرف مواد مخدر ، عدم آگاهی از عوارض و مضرات داروها است. بسیاری از مردم معتقدند که مواد مخدر یا ماری جوانا اعتیاد آور نیستند یا تریاک به دلیل دارا بودن مورفین فقط خواص درمانی دارد.

اگر آنها از عواقب جبران ناپذیر آن آگاهی نداشته باشند. والدین موظفند از طریق روشهای مناسب تربیتی دانش لازم را در اختیار فرزندان خود قرار دهند.

 

مدارس و معلمان نیز در آموزش نوجوانان نقش دارند. مشاوره روانشناسی در زمینه آگاهی از بزرگسالی روشهای عملی و آموزش را برای شما فراهم می کند.

 

افزایش خودکفایی
عزت نفس نوجوان به شدت تحت تأثیر رفتار و تربیت والدین است.

با یک رفتار صحیح می توان عزت نفس و عزت نفس بزرگسالان را افزایش داد ، بنابراین خطر اعتیاد را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. از کودکی در کودکان خود اعتماد به نفس ایجاد کنید.

 

مسئولیت را افزایش دهید
با توجه به توانایی های نوجوان مسئولیت هایی قائل شوید. این مسئولیت او را افزایش می دهد و او می آموزد که همه چیز عواقبی دارد.

همچنین ، دادن مسئولیت به نوجوانان زندگی آنها را یکنواخت تر می کند و بنابراین برای کمی هیجان به مواد مخدر روی نمی آورند.

 

رابطه صمیمی با یک نوجوان

آموزش والدین تأثیر عمده ای در بروز مشکلات رفتاری در نوجوانان دارد.

روابط صمیمانه بین والدین و نوجوانان باعث می شود تا در دوران بلوغ ، به جای استفاده از مواد مخدر و دوستان بد ، در محیط روانی خانواده باقی بمانند و با استفاده از مهارت حل مسئله ، مشکلات خود را حل کنند. ارتباط والدین با نوجوانان به آنها کمک می کند تا از خطرات اعتیاد جلوگیری کنند. به حرف نوجوان خود گوش دهید و او را همانطور که هست بپذیرید.

 

اعتیاد در نوجوانان : درمان اعتیاد
اگر متوجه شدید نوجوان شما به مواد مخدر اعتیاد دارد ، خونسردی خود را حفظ کنید و از مجازات یا توبیخ وی پرهیز کنید. رفتار نادرست شما روابط صمیمی را از بین می برد و وضعیت را بدتر می کند. در نتیجه به نوجوان کمک نمی شود که آنجا را ترک کند. با او صحبت کنید و به او اطمینان دهید که با او بیرون می روید و از او حمایت می کنید. از قطع دارو به طور تصادفی و اجبار نوجوانان به ترک اجتناب کنید.

 

ترک اعتیاد به دلخواه و با روش های سنتی امکان پذیر نیست و همیشه فرصت بازگشت به مصرف مواد مخدر وجود دارد. امروزه روش های زیادی برای از بین بردن اعتیاد وجود دارد ، اما قبل از هر اقدامی باید با یک مشاور اعتیاد صحبت کنید.

 

از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مطلب از سایت همسر تایم اختصاص دادید، بی نهایت سپاسگزاریم.

 

 

منبع :

drugabuse.com

 

 

کلمات مرتبط :

اعتیاد نوجوانان به مواد مخدر ، گرایش نوجوانان به مواد مخدر ، چگونه بفهمیم فرزندمان معتاد است ، جلوگیری از معتاد شدن نوجوانان

4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *