نحوه رفتار با نوجوان پرخاشگر و بی ادب

رفتار با نوجوان پرخاشگر
3.7/5 - (27 امتیاز)

نحوه رفتار با نوجوان پرخاشگر

دوران نوجوانی بسیار مهم و در عین حال پر از فراز و نشیب است. نحوه برخورد با یک نوجوان پرخاشگر شخصیت او را می سازد و در شکل گیری هویت او تأثیر می گذارد. در این مطلب از سایت همسرتایم به نحوه رفتار با نوجوان پرخاشگر خواهیم پرداخت.

 

 

همچنین بخوانید :

خواب زیاد در نوجوانان : دلایل و راه حل ها

سبک های فرزند پروری در دنیا را بهتر بشناسید !

 

 

در این شرایط ، نقش والدین بسیار حیاتی و حساس است. نوجوانان تغییرات خلقی بسیار شدیدی را تجربه می کنند که یکی از آنها عصبانیت و پرخاشگری است. پرخاشگری نوجوان تا حد زیادی به بحران های بلوغ مربوط می شود.

 

والدین می توانند با درک نیازها و احساسات فرزند خود و برخورد مناسب با اشتباهات و پرخاشگری هایشان ، خانه را به محیطی آرام برای فرزندان تبدیل کنند و زمینه رشد آنها را فراهم کنند.

 

پرخاشگری نوجوانان

نوجوانی یک دوره بسیار مهم در زندگی همه افراد است. نوجوانی دوره ای است که در آن فرد برای یافتن شخصیت و هویت خود تلاش می کند و مسلم است که دستیابی به یک هویت واقعی آسان نیست.

رفتار و نوسانات نوجوانی به دلیل تغییرات هورمونی است و ممکن است پرخاشگری آنها طبیعی باشد. نوجوانان در این دوره تحریک پذیر می شوند و حالات عاطفی مختلفی را تجربه می کنند.

 

بسیاری از والدین از پرخاشگری نوجوان خود شکایت دارند زیرا پرخاشگری در خانواده استرس زا است. به همین دلیل ، خانواده ها به دنبال راهی برای حل این مشکل و کاهش پرخاشگری نوجوانان خود هستند .

 

دلایل خشم و پرخاشگری نوجوانان

پرخاشگری نوجوان دلایلی دارد که چرا آگاهی از این دلایل می تواند به والدین کمک کند تا احساس بهتری داشته باشند. این دلایل عبارتند از:

 

علل بیولوژیکی
مطالعات نشان می دهد که افزایش تستوسترون (هورمون پرخاشگری) باعث عصبانیت در نوجوانان می شود. کاهش قند خون یکی دیگر از دلایل بیولوژیکی پرخاشگری است.

 

دلایل روانشناختی
دلایلی مانند افسردگی در نوجوانان و احساس گناه از رایج ترین تغییرات خلقی در نوجوانان است. نوجوانان در اثر این مشکلات پرخاشگر می شوند. الگوهای شخصیتی نیز در ایجاد خشم و پرخاشگری موثر است.

 

دلایل اجتماعی
بسیاری از دلایل پرخاشگری در نوجوانان را می توان به چالش های زیست محیطی ، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی آنها در این دوره نسبت داد. اینها شامل تأثیر خانواده ، فقر و تحصیلات و تربیت در محیط خانواده است.

 

رفتار با فرزند بی ادب

برخورد با نوجوانان پرخاشگر

 

وقتی نوجوان عصبی و پرخاشگر است والدین چه می کنند؟

 

معمولاً بیشتر والدین برای حفظ قدرت خود در این شرایط سر نوجوان فریاد می زنند. تمایل به انجام این کار برای والدین کاملاً طبیعی است.

 

زیرا معمولاً والدین از دست دادن قدرت از فرزندان خود را تحمل نمی کنند. اما این به معنای دعوت نوجوان خود به نبردی بزرگتر است و این نبردی طولانی است بین شما و فرزندتان.

 

برای رویکرد بهتر ، توصیه می شود قبل از شروع دعوا ، یک جلسه خانوادگی ترتیب دهید و با آرامش صحبت کنید. وقتی نوجوان خود را به صحبت دعوت می کنید ، در واقع به او احترام می گذارید و احساس اهمیت را به او نشان می دهید.

 

همچنین به نوجوان امکان می دهد مهارت های اجتماعی ، مهارت های حل مسئله ، مسئولیت پذیری و همکاری را بیاموزد.

محصولات جنسی دیجی کالا

توصیه های مهم به والدین در رابطه با برخورد با نوجوان پرخاشگر :

 

روش هایی برای مقابله با نوجوانان پرخاشگر وجود دارد. این راه حل ها عبارتند از:

 

1. وقت گذراندن با نوجوان
توصیه می شود زمان بیشتری را با نوجوان خود سپری کنید. تحقیقات نشان می دهد که وقت گذراندن با نوجوانان عصبانیت و چالش آنها را کاهش می دهد و بسیاری از والدین متوجه این تغییرات رفتاری در فرزندشان شده اند.

دلایل عصبانیت نوجوانان

 

2. تشویق کنید
تشویق باعث ایجاد احساس تعلق در نوجوان می شود و بنابراین انگیزه پرخاشگری وی را از بین می برد. به همین دلیل توصیه می شود به جای اینکه نوجوان را مقصر اشتباهات خود بدانید ، رفتار مثبت را تشویق کنید. تشویق یکی از موثرترین روشهای ایجاد انگیزه در کودکان است.

 

3. تهدید نکنید
مواظب باشید نوجوان خود را هنگام دعوا نترسانید. به عنوان مثال ، در طول یک دعوا نگویید که “اگر مبارزه را تمام نکنید ، دیگر حق بیرون رفتن ندارید.” این رفتار نه تنها به بحث و جدال خاتمه نمی بخشد ، بلکه باعث عصبی شدن نوجوان و جدال شدن جدال می شود. برای پایان دادن به نبرد ، به نوجوان خود بگویید: “اگر این رفتار را تمام نکردی ، باید منتظر عواقب آن باشی” و بعد از گفتن این حرف اتاق را ترک کن.

 

4. کنترل زیادی نکنید

تمایل والدین برای کنترل یکی از بزرگترین دلایل درگیری است. نوجوانان از كنترل متنفرند و نسبت به آن واكنش جدي نشان مي دهند.

به یاد داشته باشید که شما همیشه نمی توانید کودک خود را کنترل کنید. این وظیفه والدین است که با تشویق و تنبیه مناسب قوانین را به فرزندان خود بیاموزند و آنها را به درستی بپذیرند.

 

4. عدم تعارض جسمی
به یاد داشته باشید که فرزند شما دیگر کودک نیست و دارای غرور و قدرت است. درگیری و تنبیه بدنی او را بیش از پیش عصبانی می کند و حتی او از قدرت خود استفاده می کند. این روش به او می آموزد تا از طریق نبردها و درگیری های جسمی مشکلاتش را حل کند. درگیری های جسمی و ضرب و شتم نوجوانان می تواند منجر به بحران هویت شود.

دلیل افسردگی نوجوانان

 

5- علت عصبانیت را پیدا کنید
بهتر است به جای کاهش پرخاشگری ، به دنبال علت آن باشید. پرخاشگری نوجوان می تواند به دلایل مختلفی مانند افسردگی ، اضطراب ، دشواری در مدرسه و … باشد.

یافتن علت پرخاشگری نوجوان ، می تواند با صحبت کردن میسر شود. طوری با او صحبت نکنید که گویی قصد نصیحت دارید. با نوجوان خود وقت بگذارید و با او تفریح کنید . زمانی که احساس راحتی با شما پیدا کند ، راحت تر می تواند مشکلات ذهنی خودش را برای شما بازگو کند.

با یافتن و حل چنین مشکلاتی ، از پرخاشگری نوجوانان نیز کاسته می شود.

 

از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مطلب از سایت همسر تایم اختصاص دادید، بی نهایت سپاسگزاریم.

 

منبع :

psychologytoday

 

 

کلمات مرتبط :

رفتار با نوجوان ۱۳ ساله ، رفتار صحیح با نوجوان ، نحوه برخورد با اشتباهات نوجوانان ، علت بی احترامی فرزندان به والدین ، نحوه برخورد با نوجوان سرکش ، رفتار با نوجوان 12 ساله

3.7/5 - (27 امتیاز)
2 نظر برای "نحوه رفتار با نوجوان پرخاشگر و بی ادب" ارسال شده
  1. شراره گفت:

    نوجوان پرخاشگر و بی ادب رو باید حتما به مطب روانپزشک برد تا باهاش صحبت بشه.

  2. سهیل فرنوش گفت:

    من فکر میکنم قاطعیت در برابر پرخاشگری نوجوان امر خیلی مهمی هست که حتما والدین باید انجام بدن.
    البته منظور تنبیه نیست بلکه جذبه داشتن هست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *