بهترین روش های درمان شب ادراری نوجوانان {100% موثر}

درمان شب ادراری نوجوانان
Rate this post

درمان شب ادراری نوجوانان

سن نوجوانی سنی است که خلق و خوی افراد عوض می شود و پلی است بین کودکی و جوانی . شاید فکر کنید مشکل شب ادراری نوجوانان مختص شماست و احساس خجالت کنید اما جالب است بدانید میلیون ها نوجوان در دنیا مشکل شب ادراری دارند. در این مقاله از همسرتایم قصد داریم به درمان شب ادراری نوجوانان بپردازیم.

 

 

همچنین بخوانید:

رفتار با نوجوان ۱۳ ساله

جوش صورت در دوران بلوغ

 

 

مطالعات تخمین می‌زنند که شب ادراری در 2 تا 3 درصد کودکان تا سن 12 سالگی و در 1 تا 3 درصد از کودکان در اواخر سال‌های نوجوانی رخ می‌دهد. در بین پسران شایع تر است.

 

علت شب ادراری در نوجوانان

در بزرگسالان، مثانه پر پیامی را به مغز می فرستد تا فرد را در نیمه شب بیدار کند. اکثر کودکان این توانایی را به آرامی در طول زمان توسعه می دهند. برخی از آنها در پیش دبستانی از خیس کردن تخت خودداری می کنند. اما دیگران این توانایی را تا اواخر زندگی خود توسعه نمی دهند.

شب ادراری نوجوانان

تئوری های زیادی وجود دارد که چرا برخی از نوجوانان توانایی بیدار شدن به موقع برای استفاده از حمام را ندارند. در اینجا برخی از عواملی که ممکن است به شب ادراری در سن 14 سالگی کمک کنند آورده شده است:

  • عوامل ژنتیکی: اگر هر دو والدین تا سنین بالاتر در رختخواب خیس شوند، کودک 77 درصد احتمال دارد که در رختخواب خیس شود. اگر یکی از والدین رختخواب را خیس کند، احتمال خیس کردن تخت برای نوجوان 44 درصد است.
  • مشکلات مثانه: برخی از نوجوانان مثانه های نسبتا کوچکی دارند که نمی توانند ادرار زیادی را در خود نگه دارند. برخی دیگر دچار اسپاسم عضلانی هستند که می تواند منجر به شب ادراری شود.
  • اختلالات خواب: برخی از نوجوانان آرام می خوابند. آنها نمی توانند آنقدر بلند شوند که قبل از ادرار کردن برخیزند و به دستشویی بروند. سایر نوجوانان ممکن است اختلال خواب مانند آپنه خواب داشته باشند که بیدار شدن را برای آنها دشوار می کند.
  • الگوهای خواب غیرمعمول: بیشتر نوجوانان در شب های مدرسه به اندازه کافی نمی خوابند. در نتیجه، بسیاری از آنها در طول روز چرت می زنند یا آخر هفته ها در اواخر می خوابند. این الگوهای خواب می توانند با چرخه های طبیعی مغز تداخل داشته باشند که می تواند ارتباط مثانه با مغز را در طول خواب دشوار کند.
  • استرس: برخی از کارشناسان بر این باورند که رویدادهای استرس زا، مانند تغییر در مدرسه یا طلاق، می تواند باعث شب ادراری شود. برخی دیگر از کارشناسان معتقدند کودکانی که استرس دارند رفتارهایی را انجام می دهند که احتمال خیس شدن در رختخواب را در آنها افزایش می دهد – مانند خوردن غذاهای شور و نوشیدن مایعات بیشتر قبل از خواب.
  • مشکلات پزشکی: برخی از مشکلات پزشکی، مانند عفونت های دستگاه ادراری، ممکن است باعث خیس شدن ناگهانی تخت شوند. سایر بیماری ها مانند دیابت، یبوست یا ناهنجاری های دستگاه ادراری نیز ممکن است در 14 سالگی به شب ادراری کمک کنند.
  • کافئین: نوشیدن مقدار زیادی کافئین، به خصوص در اواخر روز، ممکن است احتمال شب ادراری را در سن 14 سالگی افزایش دهد و کافئین می تواند با خواب تداخل کند و تولید ادرار را افزایش دهد. ممکن است ایده خوبی باشد که مصرف نوشابه، نوشابه های انرژی زا یا سایر نوشیدنی های کافئین دار را محدود کنید.
  • مایعات زیاد در شب بنوشید: نوشیدن آب زیاد یا نوشیدنی های دیگر در اواخر شب شانس کودک شما را برای داشتن مثانه پر در طول شب افزایش می دهد. و اگر کودک شما زمانی که مثانه اش پر است از خواب بیدار نشود، تخت را خیس می کند.

 

تشخیص شب ادراری نوجوان

در مورد شب ادراری با پزشک خود صحبت کنید. مهم است که به این فکر کنید که آیا نوجوان شما همیشه در رختخواب خود خیس می شود یا این یک رفتار جدید است. اگر شب ادراری مشکل جدیدی است، مراجعه به پزشک اولین قدم برای رد هر گونه مشکل جسمی یا روانی قبل از اینکه خود به خود شب ادراری انجام دهید، است.

 

درمان شب ادراری در سن 14 سالگی

برای درمان شب ادراری نوجوانان در اینجا چند مورد را به شما خواهیم گفت:

 

مدیریت مصرف مایعات

نوشیدنی ها را بعد از خواب کاهش دهید. نوجوان خود را تشویق کنید تا در طول روز به خوبی هیدراته بماند. اما میزان مایعاتی که بعد از شام مصرف می کنند را کاهش دهید.

استفاده از توالت قبل از خواب

نوجوان خود را تشویق کنید قبل از خواب از دستشویی استفاده کند. معمولاً نوجوانان با استفاده از وسایل الکترونیکی خود در رختخواب به خواب می روند یا آنقدر مشغول می شوند که فراموش می کنند از حمام استفاده کنند. عادات خواب سالم را تشویق کنید و به نوجوان خود یادآوری کنید که اگر با مثانه خالی بخوابد، احتمال خیس شدن در رختخواب را کاهش می دهد.

زنگ خیس شدن رختخواب

هشدار خیس کردن تخت، زنگ هشداری است که برای بیدار کردن کودکان در هنگام شروع به خیس کردن تخت طراحی شده است. حسگر رطوبت با اولین علامتی که نشان می دهد کودک در رختخواب خیس می شود، صدای وزوز یا سوت ایجاد می کند. سر و صدا باید نوجوان شما را بیدار کند تا بتواند از حمام استفاده کند.

با گذشت زمان، این تکنیک اصلاح رفتار به نوجوان شما کمک می کند تا قبل از شروع خیس کردن تخت، مثانه پر را تشخیص دهد.

دارویی

اگرچه هیچ نسخه‌ای برای درمان شب ادراری وجود ندارد، اما داروهایی وجود دارند که ممکن است به کاهش میزان ادراری که کلیه‌ها آزاد می‌کنند یا مقدار ادراری که مثانه می‌تواند نگه دارد، کمک کند. در مورد خطرات و مزایای احتمالی داروها با پزشک خود صحبت کنید.

گفتار درمانی

اگر نوجوان شما پریشانی عاطفی را تجربه می کند، درمان را در نظر بگیرید. نوجوانانی که در رختخواب خیس می شوند ممکن است مشکلاتی از نظر کمرویی، خجالت و عزت نفس داشته باشند. همچنین ممکن است زندگی اجتماعی فرزند شما را تحت تاثیر قرار دهد. گفتار درمانی می تواند به مشکلات تصویر بدن کمک کند، به او کمک کند اعتماد به نفس پیدا کند و به او کمک کند تا با آشفتگی عاطفی که ممکن است تجربه می کند کنار بیاید.

نوجوان خود را درگیر کنید

با نوجوان خود در مورد تمایل خود برای حمایت از تلاش های او برای دریافت کمک صحبت کنید. نوجوان خود را نیز درگیر درمان کنید. او را تشویق کنید که یک دفترچه یادداشت یا تقویمی داشته باشد که فعالیت های روزانه او را دنبال کند. او ممکن است متوجه شود که برخی غذاها یا نوشیدنی ها ممکن است باعث خیس شدن در رختخواب شوند.

به نوجوان خود یادآوری کنید که احتمالاً درمان فوراً موفق نخواهد بود. ممکن است لازم باشد چندین گزینه مختلف را امتحان کنید و ممکن است چند ماه طول بکشد. اما اگر برای مقابله با مشکل سخت تلاش کنید، شانس بیشتری برای حل آن خواهید داشت.

با نوجوان خود صحبت کنید

احتمالاً نوجوان شما نمی خواهد آشکارا در مورد شب ادراری صحبت کند. با این حال، ارسال پیامی مبنی بر اینکه دلیلی برای خجالتی بودن وجود ندارد، مهم است.

این به ویژه اگر متوجه شده باشید که نوجوان شما سعی می کند این واقعیت را پنهان کند که در رختخواب خود خیس می شود بسیار مهم است. شاید آنها شروع به تعویض زیاد ملحفه‌های خود کرده‌اند، یا ممکن است متوجه شده باشید که آنها اخیراً بیشتر لباس‌های خود را می‌شویند.

 

اگر مشکوک هستید که نوجوانتان رختخواب خود را خیس کرده است، به شیوه ای ملایم اما مستقیم از او بپرسید. بگویید: «اگر تخت را خیس کنید، اشکالی ندارد. فقط می‌خواهم مطمئن شوم که در مورد آن با پزشکتان صحبت می‌کنیم تا مطمئن شویم مشکل پزشکی وجود ندارد.»

 

از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مقاله از همسرتایم در رابطه با درمان شب ادراری نوجوانان  اختصاص دادید ، بی نهایت سپاسگزاریم.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *