جلوگیری از خود آزاری در کودکان مبتلا به اوتیسم

خود آزاری در کودکان اوتیسم
5/5 - (1 امتیاز)

خود آزاری در کودکان مبتلا به اوتیسم

خود آزاری در کودکان مبتلا به اوتیسم یکی از رفتارهای متداول و مخرب است که با بیشترین خطر آسیب پذیری و آسیب های پزشکی همراه است. حدود نیمی از این کودکان در مقطعی از زندگی خود اقداماتی برای آسیب رساندن به خود انجام می دهند.

 

 

همچنین بخوانید :

تفسیر نقاشی کودکان

درمان ترس از تاریکی در کودکان

 

 

خود آزاری در کودکان 12 ماهه نیز دیده می شود و در بسیاری از موارد با رشد کودک این رفتار متوقف می شود ، اما در برخی موارد ممکن است مسیر رشد کودک کاهش یابد و با آسیب های مکرر ، بستری شدن در بیمارستان های روانی و حتی مرگ. در این مقاله  از سایت همسرتایم قصد داریم علل احتمالی خود آزاری در کودکان اوتیسم و راهکارهای درمانی برای آن را بررسی کنیم.

 

خود آزاری در کودکان مبتلا به اوتیسم و پیامدهای آن
خود آزاری به رفتارهایی گفته می شود كه در آن كودك از طریق عملی كه انجام می دهد باعث آسیب می شود ، معمولاً به اشكال مختلفی مانند گزش اندام ، ضربه به سر یا ضربه سر به دیواره ، گرفتن انگشتان در چشم و غیره. . … دیده می شود خود آزاری پدیده ای ترسناک است زیرا غریزه اساسی انسان برای محافظت از خود را نقض می کند و از طرف دیگر تمایل والدین برای محافظت از فرزندان خود به چالش کشیده می شود. دیدن فرزندتان در شرایطی که آسیب دیده است بسیار شرم آور است و می تواند بر کیفیت زندگی شما و فرزندتان تأثیر منفی بگذارد.

 

دلایل پایداری و تشدید رفتار خودزنی چیست؟
همانطور که گفتیم ، رفتار خودزنی می تواند در کودکان خردسال نیز رخ دهد. کودک دو ساله می تواند خود را به زمین بیندازد ، سر خود را به سختی در مقابل تاب تاب دهد و خودش را بگیرد. اما چنین رفتاری معمولاً در آغاز نمایشی است و برای مدت کوتاهی ادامه دارد. وقتی فرزند شما یاد می گیرد از زبان و مهارت های مذاکره اجتماعی استفاده کند ، آسیب به خود نیز کاهش می یابد.

 

رفتار یک کودک اوتیستیک می تواند توسط یک واقعه تحریک شود و سپس با نوع واکنشی که شما یا سایر مراقبان دارید ، تقویت یا ضعیف شود. بنابراین ، اگر کودک اوتیسم با ضربه زدن به سر یا کشیدن موهای خود متوجه شود که می تواند به خواسته های خود برسد ، مانند توجه بزرگسالان ، غذا ، اسباب بازی ها یا اجتناب از موقعیت استرس زا ، این رفتار احتمالاً وجود دارد. آینده. اجتناب از شرایط استرس زا برای کودکان اوتیسم می تواند مقابله با هر موقعیت اجتماعی ، جلسات درمانی ، کار در مدرسه یا پرهیز از صداهای بلند باشد.

 

علل رفتار خودزنی در کودکان اوتیسم
برای جلوگیری از رفتار آسیب رساندن به خود ، ابتدا باید بدانید که چه عواملی باعث چنین رفتاری می شود. برای یافتن علت باید یک فرآیند سه مرحله ای در نظر گرفته شود. ابتدا به متخصص مراجعه کنید. متخصص ممکن است به دنبال یک دلیل پزشکی مانند عفونت گوش یا سندرم ژنتیکی باشد.

 

در مرحله بعدی به موقعیت ها یا موقعیت هایی توجه کنید که رفتارهای مضر شما را افزایش می دهد و آن را تجزیه و تحلیل کنید. در مرحله سوم ، شما باید هدف این رفتارهای خودزنی را ارزیابی کنید ، زیرا این شیوه برخورد با خود نوعی رفتار تحریک کننده خود است که به طور مداوم انجام می شود و از نظر احساسی برانگیخته می شود.

 

روش های درمانی برای صدمه به خود در کودکان اوتیسم

یکی از روشهای درمانی موثر برای کاهش و درمان آسیب به خود ، آموزش و تقویت رفتار سازگارانه و مفیدی است که کودک دارای طیف اوتیسم انجام می دهد ، به طوری که رفتارهای خود آزاری و خود آزاری می تواند جایگزین رفتار مثبت و سازنده شود. آموزش تکنیک های ارتباطی عملکردی به کودک شما این امکان را می دهد تا آنچه را که می خواهد با روش های موثرتری بخواهد.

 

به عنوان مثال ، هنگامی که کودک قادر است خواسته های خود را با اشاره به عکس بیان کند ، احتمال ضربه به سر یا جراحات دیگر کاهش می یابد. رفتار بهینه جایگزین رفتار مضر می شود. متخصصان به مراقبان یا معلمان کمک می کنند تا برنامه های رفتاری خود را تدوین کنند تا بتوانید در طی روند بهبودی ، رفتار مثبت کودک خود را افزایش دهید و همچنین آسیب به خود را کاهش دهید.

از درمان های دارویی می توان برای درمان خود آزاری در کودکان اوتیسم نیز استفاده کرد. از آریپیپرازول و ریسپریدون معمولاً برای درمان خود آزاری در کودکان مبتلا به اوتیسم استفاده می شود ، زیرا تحریک پذیری در کودکان مبتلا به اوتیسم به صورت تنش ، پرخاشگری و آسیب به خود بروز می کند. البته این داروها عوارضی مانند خستگی ، افزایش وزن و حرکات غیرارادی دارند. حدود 70٪ افراد مبتلا به اوتیسم دارای سایر اختلالات روانی هستند ، بنابراین پزشک ممکن است داروهای دیگری را برای درمان اضطراب ، افسردگی ، بیش فعالی یا سایر اختلالات روانی تجویز کند.

 

در چه سنی امکان تشخیص اوتیسم وجود دارد؟
تشخیص زود هنگام رفتار خودزنی در کودکان اوتیسم در سنین یک تا دو سالگی امکان پذیر است. مداخله زودهنگام می تواند به میزان قابل توجهی اثربخشی درمان را افزایش دهد ، در صورتی که مغز کودک شما بیشتر پذیرای درمان باشد و مهارتهای زبانی ، اجتماعی و رفتاری را افزایش دهد.

 

چرا خودزنی در کودکان مبتلا به اوتیسم رخ می دهد؟
والدین اغلب اذعان می کنند که فرزندشان به طور تصادفی رفتار می کند و سپس متوجه می شوند که این رفتار تکرار می شود ، اما واقعیت این است که او این کار را برای رسیدن به یک خواسته یا هدف انجام می دهد. ایجاد برنامه های رفتاری ساده توسط متخصصان برای کودک مبتلا به اوتیسم به شما کمک می کند تا رفتار مضر او را با موفقیت بیشتری کنترل کنید.

 

از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مطلب از سایت همسرتایم اختصاص دادید، بی نهایت سپاسگزاریم.

 

منبع :

https://www.autism.org/self-injury/

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *