نکات کلیدی در حمام کردن نوزاد

شستن نوزاد
4.7/5 - (4 امتیاز)

آموزش شستن و حمام کردن نوزاد

نکاتی برای استحمام نوزاد تازه متولد شده وجود دارد که به شما کمک می کند این کار را راحت تر انجام دهید. این مطلب از سایت همسرتایم در رابطه با حمام کردن نوزاد تازه متولد شده می باشد.

پوست حساس و کوچک بودن نوزاد گاهی اوقات مادر را تحت فشار قرار می دهد ، در حالی که تمیز کردن نوزاد ، استحمام و شستشو به مرور به یک کار دلپذیر و آسان تبدیل می شود.

ممکن است اطرافیان به ویژه مادر شما روش هایی را به شما آموزش داده باشند اما ما شما را به پیروی از نکات این مقاله تشویق می کنیم.

 

 

همچنین بخوانید:

نشانه های سیری نوزاد

خواباندن نوزاد را چگونه آسان کنیم

 

 

چه موقع باید کودک را برای اولین حمام برد؟

بهتر است برای استحمام نوزاد عجله نکنید ، زیرا این امر می تواند درجه حرارت بدن او را کاهش داده و بیمار کند. حداقل 12 ساعت پس از تولد او را به حمام نبرید. به همین دلیل است که پرستاران پس از تولد نوزاد را با پارچه ای گرم و مرطوب تمیز می کنند.

 

حمام کردن نوزاد
چگونه باید نوزاد را شست ؟

مراحل شستن نوزاد تازه متولد شده

1- اسفنج را در آب گرم خیس کنید و به آرامی نوزاد را با آن بشویید. نیازی نیست هر روز او را به حمام ببرید ، هفته ای 2 یا 3 بار کافی است.

 

2- برای جلوگیری از لیز خوردن و غوطه ور شدن در آب ، از قبل حوله ها را زیر نوزاد قرار دهید و همیشه وقتی حمام تمام می شود یک حوله خشک داشته باشید تا همه چیز تمیز باشد.

 

3- هنگام شستن نوزاد ، دست خود را بر روی پیشانی کودک بگذارید و بدین ترتیب از ورود مواد خارجی به چشم وی جلوگیری کنید.

 

4- یک حوله نرم و خشک همراه داشته باشید تا کودک خشک شود.

 

5- سعی کنید حوله های کلاه دار تهیه کنید تا دمای بدن او حفظ شود. حداقل سه حوله نوزاد داشته باشید تا حمام راحت تر شود.

 

6- می توانید نوزاد خود را در وان های کوچک نوزاد شست و شو دهید و حمام را با اسفنج پر کنید تا نوزاد را در آن نگه دارد. هنگام انتخاب وان اطمینان حاصل کنید که وان حمام دارای ارتفاعی برابر است تا از صدمه دیدن کمر نوزاد جلوگیری شود.

 

7- از خیس شدن بند ناف نوزاد نترسید. به طور طبیعی ، این بند ناف باید در عرض 3 هفته جدا شود ، بنابراین اگر بند ناف خیس شد ، آن را به دقت با حوله خشک کنید.

 

شست و شوی نوزاد

مراحل شستن نوزاد بدون بند ناف

در صورت لزوم ، حمام نوزاد را با آب گرم پر کنید. دمای این آب باید تقریباً بین 23 تا 25 درجه سانتیگراد باشد.

هنگام شستن نوزاد ، کار شستن را از سر شروع کرده و سپس به سمت پا حرکت کنید. این باعث می شود ترشحات و باکتری ها به بدن او نچسبند.

کودک را هنگام شست و شو به آرامی بچرخانید و عجله نکنید تا کمر و باسن شسته شود. در روزهای ابتدایی تولد می توانید از خواهر یا مادر خود نیز کمک بگیرید.

 

نحوه عوض کردن پوشک نوزاد

 

1- قبل از انجام هر کاری ، یک پوشک تمیز کنار دست خود قرار دهید.

 

2- یک پارچه تمیز روی سطح صاف قرار دهید . توجه به این نکته ضروری است که این سطح باید مسطح باشد تا تعادل نوزاد بر هم نخورد و سقوط نکند ، زیرا نوزاد حرکات خود را کنترل نمی کند و به خاطر همین مورد ، چشم از او بر ندارید.

 

3- کودک را به پشت روی پوشک تعویض حوله قرار دهید.

 

4. چسب های پوشک کثیف را شل کنید.

 

5- اگر شستن کودک در زیر آب امکان پذیر نیست ، حوله تمیز و مرطوب را برداشته و از قسمت جلوی نوزاد به سمت عقب بکشید تا آلودگی های بدن او پاک شود.

 

6- باسن و اندام تناسلی نوزاد و تمام چین و چروکهای پوست او را با پارچه مرطوب پاک کنید و این کار را از جلو به عقب انجام دهید تا آلودگی های پشت او به جلو و دستگاه تناسلی منتقل نشود. این کار را سریع انجام دهید ، زیرا ممکن است نوزاد ادرار کند.

 

7- پس از اطمینان از تمیز بودن تمام قسمتهای بدن نوزاد ، پوشک کثیف را برداشته و بلافاصله پوشک تمیز را در زیر نوزاد قرار داده و چسبها را محکم کنید. پوشک کثیف را کاملاً ببندید و آن را درون یک کیسه پلاستیکی قرار دهید.

 

8- پوشک را به خوبی ببندید تا از دو طرف ادرار نشت نکند. مراقب باشید پوشک را خیلی محکم فشار ندهید تا پاهای نوزاد آسیب دیده و قرمز شود و خونرسانی به این نواحی از پاها مختل شود.

 

 

آیا لازم است پس از حمام کردن نوزاد را با روغن چرب کرد؟

داشتن پوست خشک برای نوزاد طبیعی است. بهتر است بعد از استحمام بدن او را چرب کنید تا حمام دلپذیرتر شود.

برای کاهش خشکی پوست و نرم شدن پوست می توانید از روغن کودک و روغن های گیاهی خوراکی مانند زیتون ، بادام شیرین ، آفتابگردان و … استفاده کنید.

 

از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مطلب از سایت همسرتایم در رابطه با حمام کردن نوزاد اختصاص دادید ، بی نهایت سپاسگزاریم.

 

منبع :

https://www.pregnancybirthbaby.org.au/washing-your-baby

4.7/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *