خواص شلغم پخته { فوق العاده شگفت انگیز }
خواص شلغم پخته
ما در این مطلب برای شما عزیزان از خواص شگفت انگیز شلغم و مزایای ان برای سلامت خواهیم گفت.
خواص شگفت انگیز شلغم
شلغم یکی از مفیدترین سبزیجات است که نقش قوی ترین آنتی بیوتیک ها را ایفا می کند .
مصرف شلغم پخته و یا به صورت خام در درمان انواع بیماری ها نقش بسزایی دارد. در ادامه با خواص و کاربردهای این درمانگر طبیعی بیشتر آشنا خواهیم شد.
بیشتر بخوانید:
مزایای شلغم برای سلامت:
شلغم نوعی سبزی ریشه سبز، سفید یا بنفش با برگهای ناهموار و قلمههای فراوان است که ریشه آن غدهای و گرد یا کشیده به رنگ سفید با لکههای ارغوانی است که از خانواده سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، کلم برگ قرار می گیرد .
شلغم در بسیاری از نقاط دنیا، از جمله: ایالات متحده و کانادا کشت میشود که کالیفرنیا ونیوجرسی بیشترین میزان تولید را دارند.
شلغم مزه خوب و شیرینی دارد و حتی می توان خام هم مصرف کرد.
مزایا و خواص شلغم:
ترکیبات شلغم:
مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت: بر اساس تحقیقات و بررسیهای دانشمندان، هر صد گرم شلغم دارای ۳۵ کیلو کالری انرژی، ۱ گرم پروتئین، ۷ گرم قند، ۲/۰ گرم چربی، ۱/۱ گرم فیبر، ۴۵ میلیگرم گوگرد، ۲۸۰ میلیگرم پتاسیم، ۶۰ میلیگرم کلسیم، ۳۶ میلیگرم ویتامین C است.
شلغم و سرماخوردگی:
خوردن شلغم می تواند مقاومت بدن را در برابر بیماری های ویروسی و عفونی افزایش دهد و علائم سرماخوردگی و آنفولانزا را درمان کند و همچنین افراد را از سرماخوردگی به ویژه در فصول سرد سال محافظت کند.
شلغم خلط آور است، سرفه های خشک، گلودرد و گرفتگی سینه را درمان می کند، تنگی نفس ناشی از سرماخوردگی را درمان می کند و سموم و میکروب ها را با کمک خزه از بدن دفع می کند.
با کمک بخور شلغم جوشانده یا بخارپز شده می توانید به درمان سردردهای ناشی از سرماخوردگی و سینوزیت کمک کرده و در نتیجه آلودگی های دستگاه تنفسی را از بین ببرید و سینوس ها و گرفتگی بینی را برطرف کنید.
شلغم مفید برای سلامت تنفسی:
بسیاری از مطالعات نشان داده اند که شلغم برای افرادی که مبتلا به آسم هستند، بسیار مفید است. چراکه شلغم مقدار زیادی ویتامین C دارد که به عنوان آنتی اکسیدان قوی شناخته میشود.
شلغم نیز خواص ضد التهابی دارد که به آنها این امکان را میدهد تا مشکلات تنفسی مختلف بویژه آسم را بهبود بخشد.
شلغم و تقویت سیستم ایمنی:
شلغم تازه حاوی مقدار زیادی ویتامین C و مواد فتوشیمیایی است که با تقویت سیستم ایمنی بدن، رادیکال های آزاد تولید شده در بدن را به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی از بین می برد و در نتیجه مقاومت بدن را در برابر سرطان افزایش می دهد.
شلغم وسلامت قلبی و عروقی:
شلغم، درست مثل بیشتر داروهای گیاهی، ترکیبات خیلی زیادی را شامل میشود که به عنوان ضد التهاب عمل میکنند.
شلغم دارای مقدار مناسبی ویتامین K است که به خاطر خواص ضد التهابی اش مشهور است در نتیجه، از بیماریهای قلبی و عروقی مانند حمله قلبی یا سکته، جلوگیری میکند.
فیبر موجود در شلغم توانایی کاهش سطح کلسترول در بدن را از طریق کاهش جذب رودهای را دارد و اگر سطح کلسترول پایین باشد، ازابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی مختلف جلوگیری خواهد کرد.
شلغم و تقویت استخوان:
شلغم به دلیل دارا بودن مقدار مناسبی کلسیم و پتاسیم برای سلامت اسکلت بدن (استخوانها و ماهیچههای) بسیا مفید میباشد.
مواد مغذی رشد استخوانها را افزایش داده و موجب قویتر شدن استخوانها می شود بنابراین، افراد کمتربه بیماریهای مرتبط با ماهیچهها و یا استخوان هایی نظیر آسیب مفاصل و یا پوکی استخوان مبتلا خواهند شد.
شلغم مفید برای دستگاه گوارش:
مشاور تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه شلغم سرشار از فیبر است، گفت:مصرف متعادل آن میتواند یبوست را برطرف نماید مضافاً مصرف مداوم آن به همراه سایر سبزیجات به دلیل دارا بودن مواد آنتی اکسیدانی قوی نظیر ویتامین C میتواند از سرطان روده تا حد بسیار زیادی جلوگیری کند.
شلغم و کنترل وزن:
در رژیم های کاهش وزن شلغم یکی از سبزیجاتی است که باید به طور مرتب مصرف کنید.
شلغم مانند بیشتر سبزیجات کالری نسبتا کمی دارد و خوردن آن قبل از غذا به سیری زودرس کمک می کند، با کاهش مصرف وعده غذایی اصلی به کاهش وزن کمک می کند، بنابراین جای تعجب نیست که این سبزی برای کاهش وزن مفید باشد.
در صورت داشتن مشکلات زیر شلغم مصرف نشود:
شلغم حاوی مقادیر نسبتاً بالایی از کلسیم است که مصرف زیاد آن می تواند باعث ایجاد سنگ کلیه در افراد مستعد به سنگ کلیه شود.
ضمناً در افرادی که تورم شدید روده دارند از مصرف شلغم خودداری شود.
نحوه مصرف شلغم:
شلغم را می توان در وعده صبحانه یا به عنوان میان وعده بخارپز میل کرد.
همچنین شلغم خام را می توان به عنوان پیش غذا در ترکیب با سبزیجات تازه یا به تنهایی یا به صورت سوپ سبزی خورد و یا به آش ترخینه اضافه کرد. این
همچنین می توان آن را به صورت شربت شلغم با افزودن کمی عسل یا شکر به شلغم خام و ترکیب عسل با آب یا آب شلغم مصرف کرد. این
هر سه روش مصرف شلغم برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری ها (به ویژه تنفسی) مفید و بسیار موثر و مفید است.
ویژگیهای شلغم خوب:
اگر وسط شلغم شل باشد و با فشار انگشت فرو برود، پف می کند و می ماند و اگر پخته و مصرف شود پف می کند.
شلغم باید سنگین باشد و وقتی آن را نصف کردید داخل آن سبک و شفاف باشد.
شلغم باید تازه باشد و از نگهداری طولانی مدت آن حتی در یخچال خودداری کنید.
شربت شلغم:
ابتدا وسط شلغم را گود می کنند و روی آن شکر یا عسل می ریزند. پس از مدتی آب در آن جمع می شود. آب را با قاشق گرفته و مصرف می کنند.
از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مطلب از سایت همسرتایم در رابطه با خواص شلغم پخته اختصاص دادید، بی نهایت سپاسگزاریم.
کلمات مرتبط :
خواص شلغم پخته
خواص شلغم پخته برای سرماخوردگی
خواص شلغم پخته برای معده
خواص شلغم پخته چیست
خواص شلغم پخته در بارداری
خواص شلغم پخته برای کودکان
خواص شلغم پخته شده
خواص شلغم پخته با عسل
خواص شلغم پخته برای کرونا
خواص شلغم پخته برای دیابت