مهمترین نکات در نوع تغذیه مادر در دوران بارداری

تغذیه مادر در دوران بارداری
Rate this post

نکات مهم تغذیه مادر در دوران بارداری

نوع تغذیه مادر در دوران بارداری ، یکی از مهمترین مسائلی است که باید در این دوران مد نظر قرار بگیرد. رژیم غذایی مادران باردار علاوه بر سلامتی مادر بر سلامت جنین نیز تاثیر می گذارد و در نتیجه فرزند سالم تری به دنیا خواهد آمد.
هرچند در مقاطعی از بارداری، خوردن بعضی غذاها برای مادران سخت می شود اما از آنجا که بدن نیاز به انرژی بیشتری دارد، باید سعی شود که از خوراکی های مغذی و سالم تغذیه شود.
در این مقاله از سایت همسرتایم، قصد داریم، خوراکی های مفید برای زنان باردار را به شما معرفی کنیم؛ البته به یاد داشته باشید که ممکن است بنا به شرایط شما برخی از این خوراکی ها برایتان مفید نباشد و ما توصیه می کنیم که با پزشک خود در این رابطه مشورت کنید.

آب
شاید فکر کنید آب جزء خوراکی ها قرار نگیرد ولی ما به شما می گوییم که نوشیدن حداقل 8 لیوان آب برای خانم های باردار بسیار مفید است. مهمترین فایده مصرف آب، خستگی و بی حوصلگی این دوران را از شما دور می کند.

کلم بروکلی
کلم بروکلی علاوه بر کلسیم و فولات مقادیر زیادی آنتی اکسیدان ضدبیماری هم دارد و از آنجا که ویتامین C سرشاری هم دارد، اگر آن را همراه با غذا‌های پرآهن، مثل برنج قهوه‌ای میل کنید، آهن مورد نیاز بدنتان به راحتی تامین می گردد.

لوبیا و عدس
حداقل پروتئین مصرفی روزانه برای زنان باردار، 60 گرم در روز می باشد. عدس و لوبیا منبعی عالی از پروتئین و فیبر هستند. فیبر از یبوست و مشکلات گوارشی در این دوران جلوگیری می‌کند.

شیر کم چرب
در دوران حاملگی، بدن دو برابر بیشتر از قبل از غذا‌ها کلسیم دریافت می‌کند، بنابراین نیاز بدن به مواد کلسیم‌دار مثل قبل از بارداری است. اما ما معمولاً در حالت عادی به‌اندازه‌ی کافی غذا‌های کلسیم‌دار مصرف نمی‌کنیم. برای همین خوب است که شیر کم چرب را در برنامه‌ی غذایی خود بگنجانید.

موز
موز سرشار از پتاسیم است و خوردن آن باعث می‌شود فوراً خستگی ناشی از حاملگی رفع شود. اگر حالت تهوع داشته باشید، با خوردن موز می‌توانید شکم‌تان را آرام کنید. می‌توانید قطعات موز را در کنار صبحانه بخورید یا به عنوان عصرانه و بین وعده استفاده کنید.

تخم مرغ
خیلی از زن‌ها موقع حاملگی از گوشت متنفر می‌شوند. تخم‌مرغ جایگزین بسیار مناسبی برای تامین پروتئین بدن است، چون همه‌ی آمینواسید‌های مورد نیاز بدن را دارد.

مرکبات
پرتقال سرشار از ویتامین C، فولات و فیبر است و از آنجا که ۹۰درصد آن آب است، نیاز بدن به مایعات را هم تامین می‌کند اگر آب به مقدار مورد نیاز به بدن نرسد، احساس خستگی بر شما غلبه خواهد کرد.

نان سبوس دار
سعی کنید به جای استفاده از نان هایی که ارزش غذایی کمی دارند از نان سبوس دار استفاده کنید. نان سبوس دار حاوی آهن و روی و فیبر است و از این جهت برای شما و جنین تان مفید است.

تخمه کدو
این دانه های خوشمزه حاوی منیزیم، آهن، فسفر، کلسیم و بسیاری از مواد معدنی دیگر هستند که در سلامت ماهیچه ها نقش مهمی دارند. در دوران بارداری بدن به طور دائم در حال ترمیم عضلات است. با بزرگ شدن رحم، عضلات پشت، شکم و باسن شما کشیده می شود. این عضله ها با داشتن پروتئین کافی در رژیم غذایی تان بهتر عمل می کرده تا تغییر شکل دهند. افزودن تخمه کدو در رژیم غذایی به جذب بیشتر پروتئین و در نتیجه ترمیم عضلاتتان کمک می کند.

ماست
ماست غالباً سرشار از کلسیم و پروبیوتیک است که از این جهت برای تقویت باکتری های مفید روده مهم است. علاوه بر این خوردن ماست خطر ابتلا به برخی حساسیت ها و آلرژی های بعد از تولد را در کودک کاهش می دهد.

انجیر
این خوراکی مغذی برای سلامت دهان و دندان بسیار مفید است. همچنین برای 32 دندانی که قرار است جنین در حال رشد شما در بیاورد، ضروری هستند. تغذیه مادر در دوران بارداری باید تمام گروه های هرم غذایی را در بر گیرد.
انجیر منبع خوبی برای آهن است. معمولا در دوران بارداری کمبود آهن در بدن اتفاق می افتد که خوردن اینگونه میوه ها که قند طبیعی نیز دارند بسیار مفید است.

انبه
انبه سرشار از ویتامین‌های Aو C است. ویتامین A برای رشد کودک ضروری است و به تکامل سلول‌های پوستی، ریه‌ها، چشم‌ها و سیستم ایمنی او کمک می‌کند و بهترین خوراکی برای تغذیه دوران بارداری “pregnancy” است.

از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مقاله از سایت همسرتایم اختصاص دادید، بی نهایت سپاسگزاریم.

 

بیشتر بخوانید:

مهمترین نکات در برخورد با نوجوانان

7 نکته مهم که در اولین تجربه بارداری باید رعایت شود

 

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *