مهمترین نکات در برخورد با نوجوانان

برخورد با نوجوانان
4/5 - (1 امتیاز)

نوجوانی دوره بسیار حساسی از زندگی هر فرد است که تاثیر زیادی در شکل گیری رفتار او در بزرگسالی دارد. در کشور ایران به لحاظ قانونی، سن نوجوانی بین 13 تا 18 سال تعیین شده است. دوره نوجوانی، سال های کمی بین کودکی و جوانی تلقی می شود که تغییرات ظاهری و رفتاری در فرد به وجود می آید. کم توجهی والدین به فرزندانشان در این سنین می تواند لطمه های جبران ناپذیری به زندگی او بزند. نحوه برخورد با نوجوانان قواعد خاصی دارد که پدر و مادر باید این قواعد را به خوبی رعایت کنند.
یکی از مهمترین دلایلی که بسیاری از بزهکاران اجتماعی برای رفتن به سمت خلاف بیان می کنند همین کم توجهی والدین به آنها در این سنین می باشد. از جمله گرایش به مواد مخدر، مصرف الکل و ناهنجاری های اخلاقی را می توان از دلایل آن نام برد.
در این مقاله از سایت همسرتایم، قصد داریم نکاتی که والدین باید در ارتباط با فرزندان نوجوان خود رعایت کنند، را برای شما شرح دهیم:

با صدای بلند با او صحبت نکنید
برخورد با نوجوانان اگر براساس صمیمیت استوار باشد، اعتمادبه‌نفس را در آنها به وجود می آورد؛ در حالی که اگر برمبنای فشار و خشونت باشد، ممکن است موجب اختلال عصبی در آنها گردد. پس هرگز سعی نکنید با فریاد زدن حرفتان را به کرسی بنشانید.

زمان بیشتری به او اختصاص دهید
بزرگترین اشتباه والدین تنها گذاشتن نوجوانان به حال خودشان است. هر چه زمان کمتری با آنها بگذرانید آنها بیشتر احساس “غریبگی” می‌کنند و رفتارشان بدتر خواهد شد. در برخورد با مسائل نوجوان بهتر است از خودش کمک بگیرید؛ یعنی این واقعیت را بداند که نخستین مسئول حل مشکل او، خودش است و برای حل آن باید اقدام کند و شما والدین فقط وظیفه هدایت و راهنمایی او را دارید که از عواقب تصمیم خودش مطلع شود.

او را با خودتان مقایسه نکنید
آنها را با نوجوانی خودتان مقایسه نکنید. برای والدینی که خودشان در شرایطی پرورش پیدا کرده‌اند که هیچ نافرمانی‌ای تحمل نمی‌شده و چاره‌ای جز پذیرش بدون چون و چرای قوانین خانه نداشته‌اند، سخت است که مبارزه‌طلبی‌های نوجوان را تحمل کنند؛ زیرا خودشان هیچ‌گاه فضایی برای ابراز مخالفت نداشته‌اند. پس رفتار خودتان در زمان نوجوانی را مدام به او گوشزد نکنید.

با او بیشتر صحبت کنید
باب گفت‌وگو را باز کنید. برای اجرایی‌کردن این قانون باید از دوران کودکی تلاش کنید تا بتوانید با فرزندتان صمیمانه گفت‌وگو کنید تا در دوران نوجوانی فرزندتان با پذیرش بیشتری بتواند مشکلاتش را با شما مطرح کند و با گفت‌وگو با شما به نتایج منطقی‌تری برسد.

تغییرات دوره نوجوانی را به او بگویید
دوران نوجوانی را به او بشناسانید. او را از ویژگی‌های دوران نوجوانی آگاه سازید تا با بینش صحیحی بتواند با مشکلات و تغییرات مواجه شود. برخورد با نوجوانان زمانی که بر پایه شناخت صحیح باشد، اعتماد را در او به وجود می آورد.

به صورت غیر مستقیم او را زیر نظر داشته باشید
بر روابط عاطفی، اجتماعی و مجازی او را به گونه ای که فکر نکند دائم او را کنترل می کنید، نظارت داشته باشید و چنانچه با مشکلی مواجه شد، به موقع او را راهنمایی کنید.

به عقاید او احترام بگذارید
به عقایدش احترام بگذارید تا حرمت شما را هم حفظ کند. برای هر اشتباه کوچکی داد و فریاد نکنید؛ بلکه از تذکرهای تأثیرگذار استفاده کنید.

در صورت نیاز از مشاوران خانواده راهنمایی بگیرید
هر چند بسیاری از رفتارهای نوجوانان “teen” ویژگی طبیعی تحولی آنان است اما چنانچه تغییرات خلقی شدید مثل غمگینی، تحریک‌پذیری، کناره‌جویی و بی‌بندوباری متفاوت از دیگر همسالان، فرهنگ خانوادگی و ارزشی شما را نشان می‌دهد از کمک‌های تخصصی یک روانشناس یا یک روانپزشک استفاده کنید تا شیوه فرزندپروری خود یا حل مشکلات احتمالی فرزندتان را از مسیر درست آن پیگیری کنید.

از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مقاله از سایت همسرتایم اختصاص دادید، بی نهایت سپاسگزاریم.

بیشتر بخوانید:

رفتارهای والدین که بر تربیت کودکان تاثیر می گذارد

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *