چگونه اعتماد به نفس کودکان را بالا ببریم ؟

افزایش اعتماد به نفس کودکان
Rate this post

چگونه اعتماد به نفس و مثبت اندیشی کودکان را بالا ببریم؟

اعتماد به نفس کودکان تابعی از ژن ها و محیطی است که در آن رشد می کنند. ما در این مقاله از سایت همسرتایم، مواردی که می تواند باعث افزایش اعتماد به نفس کودکان شود را برایتان شرح می دهیم :

بچه ها آنچه را می بینند یاد می گیرند
ارزشها و اعتقاداتی که به كودك القا می شود همان چیزی است كه در بزرگسالی نمایان می شود. این ارزشها و عقاید فقط توسط شعار آموزش داده نمی شوند. کودک این خصوصیات اساسی را به طور ناخودآگاه با آنچه می بیند و می شنود جمع می کند. رفتار پدر و مادر در حضور فرزندان می تواند تأثیر ماندگار داشته باشد.

کودک را به ورزش کردن عادت دهید
ورزش کردن و تخلیه انرژی برای همه رده های سنی مفید است. کودکان با ورزش کردن، تلاش برای موفق شدن را نیز یاد می گیرند و همین طور می آموزند که به بدن خود احترام بگذارند و از چاق شدن نیز جلوگیری می شود. فعالیت بدنی به شدت باعث افزایش اعتماد به نفس کودکان می شود.

مشاجره هایتان را برای زمانی بگذارید که فرزندان حاضر نیستند
اختلافات بخشی جدایی ناپذیر از همه روابط زن و مرد است اما والدین به دلیل اختلافات نباید در حضور فرزندانشان، دعوا کنند و فریاد بکشند. چنین تجربیاتی باعث می شود کودک احساس بی پناهی و ناامنی کند و چون ظاهر زندگی کودکان دیگر را می بیند که پدر و مادرشان با هم دعوا نمی کنند پس این احساس در او به وجود می آید که دعوا فقط مربوط به خانواده ی آن هاست و اینها مواردی است که بر اعتماد به نفس فرزند در جامعه تاثیر منفی غیرقابل جبرانی خواهد گذاشت.

با بزرگان با احترام رفتار کنید
همسران باید با والدین و بزرگان خود با احتیاط و احترام رفتار کنند. با این کار، احترام به والدین را به کودک خود آموزش داده اید. مثبت اندیشی فرزندان نسبت به بقیه افراد، با رفتارهای احترام آمیز پدر و مادر به دیگران حاصل می شود.

به همسرتان احترام بگذارید
اینکه زنان از جنسیت ضعیف تری برخوردارند یک فرضیه غلط است که هنوز برخی از مردان با اعمالشان آن را تایید می کنند. امروزه برابری جنسیتی یک هنجار است. چه مرد باشد چه زن همسران باید یاد بگیرند که با آنها با احترام برابر رفتار کنند. اعتماد به نفس مادران در زندگی می تواند به راحتی به فرزندان منتقل شود.

قدردانی کردن را به فرزندتان یاد بدهید
درست است که هر پدر و مادری نسبت به خانواده و فرزند خود وظایفی دارد اما در همان کودکی به فرزند یاد بدهید که قدردان و سپاسگزار کارهایی که شما برای بهبود خانواده می کنید، باشد. مادر باید به کودک بگوید که پدرت برای راحتی ما کار و تلاش می کند و پدر نیز همواره زحمات مادر را به کودک یادآور شود و این مورد باعث قوی تر شدن رابطه زوجین نیز می شود.
مثلا با کمک فرزندتان سعی کنید که همسرتان را با دادن یک هدیه یا گرفتن جشن سورپرایز کنید.

به علایق و نظرات کودک احترام بگذارید
به طور کلی کودکان از اینکه گفته شود چه کاری انجام دهند، بیزار هستند. برخی از پدران و مادرها تلاش می کنند که فرزندشان درست مثل خودشان فکر و عمل کنند. در صورتی که بخواهید که طرز فکر خودتان را به فرزندتان منتقل کنید مطمئن باشید که او در بزرگسالی دچار کمبود اعتماد به نفس و بی هویتی خواهد شد.

کودک خودتان را با کودکان دیگر مقایسه نکنید
پدران و مادران بسیاری هستند که وقتی نسبت به شیطنت و رفتارهای کودکانه فرزندشان کلافه می شوند، او را با فرزندان اقوام مقایسه می کنند. این مقایسه تاثیر روانی به شدت منفی روی ذهن ناخود آگاه کودک می گذارد و همواره احساس می کند که آن فرزندان بیشتر مورد قبول هستند و در نتیجه اعتماد به نفس کودکان خود را تحقیر کرده اید. یادتان باشد باید در جمع از فرزندتان به خاطر کارهایی که انجام می دهد تعریف و تمجید کنید.
والدین می توانند سالهای در حال رشد کودک را به سالهای طلایی تبدیل کنند که این اتفاق نیاز به تغییر رفتارهای آن ها در برخورد با همه مسائل زندگی دارد.

از اینکه زمان ارزشمندتان را به خواندن این مقاله از سایت همسرتایم در رابطه با افزایش اعتماد به نفس کودکان اختصاص دادید، بی نهایت سپاسگزاریم.

 

بیشتر بخوانید:

نحوه برخورد با رفتارهای نادرست کودکان  

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *