افسردگی بعد از زایمان و روش های درمان آن

افسردگی بعد از زایمان
Rate this post

افسردگی بعد از زایمان

یکی از مشکلات و اختلالات بزرگی که بسیاری از مادران با آن روبرو می شوند، افسردگی پس از زایمان “childbirth depression” است. مطالعات نشان می دهد که حدود 20 درصد از مادران بعد از زایمان دچار افسردگی شدید می شوند. این مشکل بزرگ ناشی از وجود ترس و دلهره شدید در مادران جهت نگهداری نوزاد است که گاه خودشان نیز متوجه آن نمی شوند و با نشانه هایی مثل اضطراب شدید، بی خوابی، بد خلقی با اطرافیان خود را نشان می دهد. البته نقش شوهر نیز در درمان افسردگی پس از زایمان همسرش بسیار مهم است

در این مقاله از سایت همسرتایم قصد داریم، علائم افسردگی بعد از زایمان و روش های درمان آن را شرح دهیم.

از مهمترین علائم افسردگی پس از زایمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– مشکل در برقراری ارتباط با نوزاد
– نوسانات شدید اخلاقی
– بی حوصلگی شدید
– عصبانیت و کم طاقت شدن
– تحریک پذیری
– ناتوانی در تصمیم گیری
– فشار عصبی و اضطراب بالا
– بی خوابی

اگر این علائم را در خود می بینید، مشکل خود را با شوهر و یا یکی از نزدیکان خود در میان بگذارید و برای شروع درمان، با پزشک خود صحبت کنید. اگر افسردگی بعد از زایمان را بدون درمان رها کنید، ممکن است مدت زیادی ادامه پیدا کند و مراقبت از شما و نوزاد دشوار گردد.

درمان‌های طبیعی می‌توانند به شما کمک کنند اما افسردگی بعد از زایمان معمولاً وضعیتی نیست که خودتان بتوانید آن را درمان نمایید. پس حتما درباره هر راه درمانی که خودتان در پیش گرفته‌اید نیز با پزشک صحبت کنید.

چند تغییر در شیوه زندگی ممکن است ناراحتی های بعد از زایمان شما را بهبود بخشد:

خود مراقبتی
با همسر و کودک خود در یک کالسکه، پیاده‌روی کنید و سعی کنید زندگی عادی را در پیش بگیرید. غذاهای سالم و کامل را مصرف کنید. هر بار که زمان پیدا کردید استراحت کنید و بخوابید تا خستگی دوران حاملگی را از تن خود بیرون کنید.

برای خودتان وقت بگذارید
ممکن است زمانی که بچه‌دار شدید، فراموش کنید که باید برای خودتان هم وقت بگذارید. از خانه خارج شوید، کاری انجام دهید و یا با دوستانتان قرار ملاقات بگذارید.

با همسرتان بیشتر صحبت کنید
شاید فکر کنید که همسرتان، حال شما را نمی فهمد اما او بهترین تکیه گاهی است که می توانید در این دوران به او اعتماد کنید. آنچه که در دل دارید را به او بگویید.

گوشه گیر نشوید
از منزوی شدن و حبس احساسات خود در درونتان اجتناب کنید. با همسرتان، یک دوست نزدیک یا یکی از اعضای خانواده صحبت کنید. کتاب های روانشناسی زیادی در رابطه با افسردگی پس از زایمان وجود دارد که با مطالعه آن، دانش خود در این زمینه را می توانید افزایش دهید.

با شروع درمان، ممکن است افسردگی بعد از زایمان ، پس از یک دوره 6 ماهه از بین برود. اگر به درمان خود نپردازید و یا آن را خیلی زود رها کنید، احتمال دارد وارد مرحله افسردگی مزمن شود. اولین قدم برای کمک به خود درخواست کمک و در میان گذاشتن احساساتتان با یکی از نزدیکان است.
اگر درمان را آغاز کردید، تا زمانی که احساس خوبی پیدا نکردید آن را رها نکنید. این نکته بسیار مهم است که با پزشکتان ارتباط خوبی برقرار کرده و مشکلات خود را با او در میان بگذارید.

از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مقاله از سایت همسرتایم اختصاص دادید، بی نهایت سپاسگزاریم.

 

بیشتر بخوانید:

مهمترین نکات در نوع تغذیه مادر در دوران بارداری

علائم افسردگی کودکان و روش های درمان آن

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *