با فرزند نوجوان خود چگونه درست برخورد کنیم ؟

رفتار با فرزند نوجوان
5/5 - (1 امتیاز)

سن نوجوانی برای فرزندان پر از تغییرات جدید است. نه تنها نوجوانان از نظر جسمی در حال رشد و تغییر هستند، بلکه هویت خود را نیز توسعه داده و مستقل تر می شوند.ما در این مقاله از سایت همسرتایم، به پدران و مادران آموزش می دهیم که در دوران بلوغ فرزندان، چگونه با آنها رفتار کنند :

 

هورمون هایی که در دوران بلوغ تحریک می شود، تحولات جسمی زیادی را به همراه دارد و بر نحوه تفکر و احساس یک نوجوان نیز تأثیر می گذارد. در همین زمان، تغییرات عمده ای در مغز نوجوانان اتفاق می افتد و بر قضاوت، تصمیم گیری و احساسات تأثیر می گذارد. نوجوانان حد و حدود خود را آزمایش می كنند و سعی می كنند در گروه همسالان خود قرار بگیرند و بیشتر زمان خود را با دوستان خود می گذرانند.

 

وقتی نوجوان شما به سمت بزرگسالی می رود، فاصله گرفتن بین خودش و خانواده برای او طبیعی است. اما مهمتر از همه نگه داشتن خطوط ارتباطی از جانب شماست. اگر نوجوان شما احساس کند که می تواند با شما صحبت کند، از اینکه می داند شما به او گوش خواهید داد و نظرهای او را در نظر می گیرید به روابط صمیمانه خود با شما ادامه خواهد داد.

 

با انجام گفتگوهای صریح و صادقانه ، نوجوان شما به احتمال زیاد به جای مراجعه به دوستان برای کمک و راهنمایی، برای کارهای مهم مانند : روابط ، مدرسه، رابطه جنسی یا احساس تنهایی به شما رجوع می کند.

 

در اینجا چند نکته برای کمک به برقراری ارتباط با فرزند نوجوان آورده شده است:

با نوجوان خود در مورد علایق یکدیگر صحبت کنید

موسیقی، ورزش، برنامه برای آخر هفته و اهداف آینده می تواند گزینه های مناسبی برای صحبت دوستانه با فرزندتان باشد. اگر نوجوان شما به سینما علاقه مند است و شما ورزش را ترجیح می دهید، رفتن به سینما با او را امتحان کنید تا متوجه شود که شما برای علایق او احترام قائل می شوید.

 

برای نوجوانتان ارزش قائل شوید 
نوجوان باید احساس کنند که عضو با ارزشی برای خانواده است. سعی کنید بخشی از زمانتان را به تفریح در کنار خانواده اختصاص دهید مانند رفتن به تفریح، پیاده روی یا هرجایی که خانواده شما از انجام آن لذت می برد. وعده های غذایی خانوادگی روشی عالی برای ارتباط با یکدیگر و صحبت در مورد اتفاقاتی است که در طول روز رخ داده است. تحقیقات نشان می دهد که داشتن حداقل یک وعده غذایی خانوادگی در روز می تواند نوجوان شما را از انجام رفتارهای پرخطر حفظ کند.

 

برای او شنونده ی خوبی باشید
نوجوانان می خواهند والدینشان با صبر، به نگرانی ها و احساساتشان گوش دهند. نوجوان شما باید اعتقاد داشته باشد که می تواند مشکلات را با شما در میان بگذارد و بداند که شما از او حمایت خواهید کرد.

آماده بحث در مورد چیزهایی که او می خواهد در مورد آن صحبت کند، باشید. به چیزهایی فکر کنید که هر نوجوانی ممکن است بخواهد در مورد آنها بحث کند مثل : روابط جنسی، فضای مجازی، مواد مخدر یا مشروبات الکلی.

 

مشکلات نوجوان

با نوجوان خود با احترام رفتار کنید و احساس یا عقاید او را از بین نبرید
نقطه نظرات نوجوان خود را با یک ذهن باز گوش دهید و حتی اگر می بینید که اشتباه فکر می کند، او را سرزنش و قضاوت نکنید. گوش دادن شما به نوجوانتان کمک می کند تا احساس مهمی نسبت به خود داشته باشد و نگرانی های او را جدی بگیرید.

 

قابل اعتماد باشید
داستانهای شخصی نوجوانتان را با دیگران به اشتراک نگذارید. احترام به تمایل نوجوانتان برای حفظ حریم خصوصی مهم است. اگر این کار را انجام دهید، او به احتمال زیاد در مورد موضوعاتی مانند خشونت، سوءاستفاده، آزار و اذیت یا مشکلات دیگر صحبت می کند.

 

به او پیشنهاد کمک کردن بدهید
چالش این است که بدون دخالت درگیر شوید و به نوجوان خود اطلاع دهید که همیشه در دسترس هستید. بعضی اوقات، نوجوانان به مشاوره علاقه ندارند بلکه فقط می خواهند صحبت کنند و همین صحبت کردن به شما امکان می دهد که مشکلاتشان را شناسایی کنید. همواره نوجوان خود را تشویق کنید تا کارهای و مسئولیتهای متناسب با سن و سالش را انجام دهد که او را برای بزرگسالی آماده می کند.

 

از سخنرانی کردن خودداری کنید
فرزندان در سن نوجوانی از شنیدن نصیحت مخصوصا از جانب والدین احساس خوشایندی نمی کنند. سعی کنید طوری رفتار کنید که نسبت به شما احساس صمیمیت کنند و بتوانند مشکلاتشان را به شما بگویند و بعد از آن شما می توانید آنها را به راه درست هدایت کنید.

 

چه موقع والدین باید به روانپزشک مراجعه کنند ؟

تغییر در دوران نوجوانی طبیعی است ، اما تغییرات شدید یا چشمگیر در رفتار نوجوان شما ممکن است باعث نگرانی شود.
در اینجا چندین علائم هشدار دهنده در نوجوانان وجود دارد که در صورت مشاهده باید از یک روانپزشک مشاوره بگیرید :

  • افزایش یا کاهش شدید  وزن
  • مشکلات خواب
  • تحریک پذیری قابل توجه یا مشکلات مداوم با خلق و خوی
  •  تغییر ناگهانی در دوستان یا انزوا
  • مشکل در مدرسه، چه در یادگیری و چه در رفتار
  •  استفاده بیش از حد از رسانه های الکترونیکی مانند تلفن های همراه یا تلفن های هوشمند و یا علائم مصرف مواد مخدر یا الکل.
  •  آسیب رساندن به بدن خود یا صحبت در مورد خودکشی

 

نتیجه گیری :
همواره در نظر داشته باشید که فرزندانتان در سنین مختلف، نیاز به مراقبت های ویژه دارند که گاهی این مراقبت ها با اشتباهاتی که از جانب والدین صورت می پذیرد، منجر به تاثیر معکوس در رفتار فرزندان خواهد شد. یکی از حساس ترین دوره هایی که هر شخص تجربه می کند، دوران بلوغ و شروع نوجوانی(adolescence) است. به عنوان پدر یا مادر سعی کنید با مطالعه و تحقیق بیشتر در زمینه برخورد با نوجوانانتان، آن ها را برای زندگی در بزرگسالی آماده کنید. امیدواریم این مقاله از سایت همسرتایم، برای شما مفید بوده باشد.

 

بیشتر بخوانید :

5 علامتی که ناراحتی همسر شما را نشان می دهد و چگونه با آن برخورد کنیم؟

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *