نحوه درمان پای پرانتزی در سنین مختلف

پای پرانتزی
Rate this post

درمان پای پرانتزی

در صورتی که قوزک پا به یکدیگر نزدیک و زانوها از هم فاصله آشکاری داشته باشند عارضه‌ای با عنوان پای پرانتزی یا ژنوواروم “Genovarum” تشخیص داده می‌شود. عواملی که فرد را دچار پای پرانتزی می کند، می‌تواند از دوران بارداری مادر تا دوران بلوغ فرد باشد.
در صورتی که فضای رشد جنین در شکم مادر کم باشد، ممکن است بر رشد پای جنین تاثیر منفی بگذارد و تا زمان به دنیا آمدن و به راه افتادن نوزاد، این عارضه خود را نشان ندهد. تا زمانی که فرد، کودک است هیچ گونه درد یا فشاری به جهت داشتن پای پرانتزی احساس نمی کند اما بزرگسالان، درد را روی زانوهای خود احساس می کنند. در صورتی که پای پرانتزی درمان نشود، در هنگام راه رفتن، فرد احساس درد خفیفی روی مفاصل خود می کند که با رسیدن به سنین بالای 60 سال، حتی ممکن است منجر به آرتروز گردد.
در این مقاله از سایت همسرتایم، مهمترین علل پرانتزی شدن پا و علائم آن را برای شما بیان می کنیم.

پای پرانتزی به چه دلیل ایجاد می گردد؟
زانوی پرانتزی در بین نوزادان رایج است. مفاصل زانو هنوز در حال توسعه هستند و بسیاری از آن‌ها هنوز به وضعیت دایمی خود نرسیده اند. با این حال، برخی از کودکان زانوی پرانتزی را به دلیل نرمی استخوان با مقادیر بیشتر بروز می دهند. این بیماری مرتبط با سطوح پایین ویتامین D است که باعث ایجاد استخوان‌های نرم می‌شود.
استئوآرتریت می‌تواند هم نتیجه و علت زانوی پرانتزی باشد. اگر غضروف در داخل مفصل زانو فشرده شود، می‌تواند باعث شود که پایتان به سمت بیرون خم گردد.
سایر علل احتمالی پای پرانتزی عبارتند از:
تومورهای استخوان
عفونت استخوان
صدمات به زانو و ران
بیماری شکستگی استخوان
بیماری‌های استخوان

پای پرانتزی چگونه تشخیص داده می‌شود؟
فیزیوتراپیست شما معمولاً با بررسی پاهایتان و نگاه کردن به وضعیت ظاهری آن ها می‌تواند تشخیص اولیه زانوی پرانتزی را بدهد. همچنین ممکن است برای تشخیص بهتر از اشعه ایکس استفاده شود.
اگر پزشک شما تایید می‌کند که شما زانوی پرانتزی دارید، ممکن است از ابزاری به نام گونیامتر برای اندازه‌گیری درجه‌ای که پای شما به سمت بیرون متمایل می‌شود استفاده کند.

پای پرانتزی چگونه درمان می‌شود؟
نوع درمان پای پرانتزی به علت آن بستگی دارد. اگر این عارضه توسط بیماری ریکتز” rickets” ایجاد شود، ممکن است کودک شما نیاز به مصرف ویتامین D یا کلسیم داشته باشد. اگر این بیماری هنوز در مراحل اولیه خود باشد، مکمل‌ها به اندازه کافی برای تقویت استخوان‌ها و بهبود شرایط کافی هستند. بسیاری از حرکات کششی نیز هستند که توصیه می کنیم فقط و فقط این حرکات را با مجوز پزشک انجام دهید و سر خود این کارها را انجام ندهید.
بسیاری از علل دیگر، از جمله بیماری ریکتز پیشرفته‌تر، نیازمند عمل جراحی هستند. برای موارد خفیف که درد زیادی ایجاد نمی‌کنند، فیزیوتراپی و تمرین می‌تواند به تقویت ماهیچه‌های اطراف استخوان‌های پای شما کمک کند. با این حال، آن‌ها استخوان‌های شما کاملا صاف نخواهند شد.
رایج‌ترین نوع جراحی که برای درمان زانوی پرانتزی، به ویژه در بیماران جوان‌تر، مورد استفاده قرار می‌گیرد، استئوتومی بخش بالایی استخوان تیبیا است. در این نوع عمل جراحی، استخوان درشت نی برش داده شده و راستای آن اصلاح می شود.

از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مقاله از سایت همسرتایم اختصاص دادید، بی نهایت سپاسگزاریم.

بیشتر بخوانید:

مهم ترین فواید نوشیدن آب برای بدن

مهمترین مراحل تناسب اندام

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *