دوران بعد از زایمان در زنان چگونه است؟

دوران بعد از زایمان
3.3/5 - (3 امتیاز)

دوران بعد از زایمان چگونه است ؟

بارداری دوره ای است که طی آن تغییرات زیادی در بدن زن ایجاد می شود که با تشکیل جنین همراه است. از جمله مهمترین تغییرات دوران بعد از زایمان می توان به افزایش حجم گردش خون ، تغییرات خارجی در اندام تناسلی زنان ، افزایش چند برابری در اندازه و جرم رحم اشاره کرد.

 

بیشتر بخوانید :

ترس از باردار شدن در زنان

باردار شدن با طب سوزنی

 

 

دوران بعد از زایمان با اصطلاح دوره پس از زایمان – دوران بارداری مشخص می شود . دوره بعد از بارداری (Puerperium) زمانی است که برای بازگشت مادر به وضعیت قبل از بارداری و زایمان طول می کشد و معمولاً بین 6 تا 8 هفته طول می کشد . دوره پس از زایمان با غلبه بر تغییرات ماهیت فیزیولوژیکی همراه است و برای بهبود کامل مادر – از نظر جسمی و روحی ، به فاصله زمانی بیشتری نیاز است.

 

Puerperium با فرایندهای تکاملی و تکاملی مانند شیردهی و تغییرات روانی زنان همراه است که با ایجاد احساس قوی مادری همراه است.

 

شایع ترین تغییراتی که در دوران پس از زایمان اتفاق می افتد چیست؟

 

1. تغییرات در دستگاه تناسلی زن – در هنگام زایمان تغییرات زیادی در دستگاه تناسلی زن وجود دارد – واژن دارای یک کانال گسترده و بسیار متسع است. کانال گردن رحم ممکن است از یک بازوی مخروطی شکل عبور کند. پرده بکارت کاملاً پاره شده است بلافاصله پس از تولد جنین و جفت ، واژن در حدود روز هشتم به یک کانال محکم تبدیل می شود ، دهانه داخلی کانال دهانه رحم پس از روز دهم به طور کامل بسته می شود و دهانه بیرونی آن – فقط 4 هفته پس از تولد ، به عنوان شکل آن از تغییرات نقطه ای شکل به شکل یک شکاف عرضی است.

 

سایر تغییرات قابل توجه با اندازه و وزن رحم رخ می دهد . وزن رحم قبل از تولد 50-70 گرم است ، در حالی که در پایان بارداری وزن آن به 1000 گرم می رسد ، طول آن 17 سانتی متر و عرض آن 12 سانتی متر است. در ماه های مختلف بارداری رحم در سطوح مختلف قرار دارد و پس از تولد رحم پایین در سطح ناف است. انقباض رحم 6-8 هفته طول می کشد تا به وزن نهایی خود برسد . در نوزادان اولیه و شیردهی ، روند برگشت سریعتر اتفاق می افتد.

 

2. لوشیا – لوشیا ترشحات زخم است که از سلولهای خون ، لخته شدن خون ، مخاط ، بافت نکروزه ، سرم و لنف تشکیل شده است. خونریزی پس از زایمان به دلیل جدا شدن جفت از لایه داخلی دیواره رحم است و مراحل مختلفی را طی می کند. در 2-3 روز اول پس از تولد ، نشت خون خالص وجود دارد ، به اصطلاح. lochia cruenta . از روز چهارم تا ششم ، جریان رنگ قهوه ای قرمز کثیفی پیدا می کند و با عبارت lochia rubra نشان داده می شود . پس از آن lochia fusca رنگی زنگ زده دارد ، lochia alba با رنگ زرد مایل به زرد و lochia serosa با رنگی کاملاً محو شده است.

 

مقدار ، رنگ و بوی لوشیا را می توان با عوارض پس از زایمان قضاوت کرد . در صورت خونریزی شدید با نیاز مکرر به تعویض پانسمان بعد از هفته اول تولد ، در صورت لخته شدن خون ، بوی نامطبوع ، در صورت وجود تب بالا و درد کم ، به دلیل عوارض احتمالی پس از زایمان ، باید بلافاصله از پزشک کمک بگیرید. به

 

3. تغییرات در دیواره شکم – اگر striae graviditarum در دوران بارداری ظاهر نشده باشد ، دوران بارداری نیز به دلیل عقب نشینی سریع دیواره و پوست شکم برای رشد آنها خطرناک است. یکی دیگر از تغییرات مشخص بعد از زایمان ، ایجاد دیاستاز است – تقسیم اندازه های مختلف بین عضلات راست شکم.

 

4. تغییرات در وزن بدن – بعد از زایمان زنان به دلیل وزن جنین ، مایع آمنیوتیک ، جفت و از دست دادن خون حدود 5-6 کیلوگرم وزن کم می کنند. در روزهای بعدی ، 2-3 کیلوگرم دیگر از ادرار از دست می رود و اکثر زنان وزن قبل از بارداری خود را برای مدت 6 تا 12 ماه پس از زایمان به دست می آورند.

 

5. تغییرات در دستگاه ادراری و گوارشی – بعد از تولد به دلیل هایپرولمی بارداری مادر دیورز خوبی دارد. به مدت 2 تا 8 هفته ، حالبهای متسع و لگن کلیه به حالت قبل از بارداری باز می گردند. لحن روده بزرگ 3-5 روز پس از تولد ، هنگامی که مدفوع خود به خود انتظار می رود ، بازگردانده می شود.

 

6. شیردهی – در دوره پس از زایمان ترشح پالسی اکسی توسین وجود دارد که باعث تحریک ترشح پرولاکتین و دفع شیر از غدد پستانی می شود. در اولین روزهای پس از تولد ، آغوز توسط غدد پستانی ترشح می شود – مایعی بسیار مغذی و زرد لیمویی ، سرشار از پروتئین و آنتی بادی. انتظار می رود “فرود” شیر 3-4 روز پس از تولد باشد. به ویژه سرشار از چربی ، پروتئین (عمدتا آلفا لاکتوگلوبولین ، بتا لاکتوگلوبولین ، کازئین) ، مواد معدنی ، فاکتورهای رشد و آنتی بادی است.

 

Puerperium دوره تغییرات زیادی است که با بازگشت وضعیت بدن زنان از قبل از بارداری همراه است. این تغییرات معمولاً در بازه زمانی 6 تا 8 هفته رخ می دهند ، اما برخی از آنها ممکن است به مدت زمان بیشتری نیاز داشته باشند.

 

از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مطلب از سایت همسرتایم در رابطه با دوران بعد از زایمان اختصاص دادید، بی نهایت سپاسگزاریم.

3.3/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *