آیا صیغه بدون اجازه پدر جایز است ؟

ازدواج موقت بدون اجازه پدر
Rate this post

اجازه پدر در ازدواج موقت دختر

در این مقاله از سایت همسرتایم قصد داریم به بررسی اینکه آیا صیغه بدون اجازه پدر جایز است ، طبق نظرات مراجع بپردازیم.

طبق مبانی شرعی و قانونی کشور ؛ ازدواج موقت دختری که باکره است مستلزم اجازه پدر در ازدواج می‌باشد. در شرایطی که پدر از دنیا رفته باشد، بایستی اجازه جد پدری جهت ازدواج موقت کسب شود.

 

 

بیشتر بخوانید :

حق جنسی زنان در اسلام

ترک خود ارضایی

 

 

اکثر مراجع عظام؛ در خصوص ازدواج موقت دختر باکره، شرط رشیده بودن دختر باکره را مهم تشخیص می‌دهند.

خرید کاندوم از دیجی کالا

دختر رشیده در اسلام

در نگاه فقهی؛ دختر رشیده به دختری اطلاق می‌شود که به بلوغ رسیده باشد و بتواند در خصوص ازدواج با شخص مورد نظر و تصمیم گیری در مورد آینده خود عقلانی و به دور از احساسات تصمیم بگیرد. دختر رشیده فارغ از مباحث جنسی و هیجانات منحصر به دوران جوانی که مربوط به جنس مونث می‌باشد؛ در خصوص ازدواج با رعایت حیثیت خانوادگی اش تصمیم گیری می‌نماید.

 

اجازه پدر در ازدواج موقت دختر غیر باکره

در نقطه مقابل؛ اگر دختر باکره نباشد و یا پدر و جد پدریش در قید حیات نباشند، قانون مقرر کرده است که جهت جاری شدن صیغه ازدواج موقت نیازی به اذن پدر و جدی پدری نمی‌باشد.

بر اساس نظر مراجع عظام؛ در صورتی که دختر باکره نباشد و دلیل موضوع، از بین رفتن بکارت به وسیله شوهر قبلی باشد؛ اذن و اجازه پدر در ازدواج و جدی پدری برای ازدواج موقت دختر غیر باکره نیازی نمی‌باشد.

همچنین در مواردی که دختر بکارتش را به دلایلی غیر از شوهر کردن از دست داده باشد، همچون؛ ورزش سنگین، تصادف ، شائبه زنا و… بنا بر احتیاط بایستی اجازه پدر در ازدواج لحاظ شود.

لازم به ذکر است؛ به دلیل اینکه قوانین کشورمان با عنایت به دستورات شرعی و نظرات مراجع عظام تدوین شده است؛ کلیه مباحث مذکور از وجه قانونی نیز برخوردار است.

 

برخی از استفتاهای مراجع تقلید در خصوص ازدواج موقت دختر باکره یا غیر باکره

در ادامه مباحث قبلی؛ تیم حقوقی گروه وکلای یاسا بنا بر اهمیت فتوی و نظر مراجع تقلید در خصوص ازدواج موقت دختر باکره یا غیر باکره، به بیان برخی از استفتاهای موجود که بیانگر نظر مراجع تقلید است، می‌پردازد.

 

حکم عقد دختر بدون اذن پدر

آیت الله حسین وحید خراسانی:
در ازدواج اذن پدر شرط است مگر اینکه در ازدواج دائم دختری رشیده باشد و پدر یا جد پدری او بی جهت با ازدواج دائم مخالفت نماید که در این صورت دختر می‌تواند بدون اذن پدر یا جد پدری ازدواج کند، اما اگر دختر رشیده‌ای که صلاح خود را می‌داند و به دلیل بالا رفتن سن خود امیدی به ازدواج دائم نداشته باشد و پدر یا جد پدری‌اش بی جهت با ازدواج موقت او مخالفت می‌کند، می‌تواند بدون اذن ولی و در صورتی که ازدواج موقت برای او خیر و صلاح باشد، ازدواج موقت کند.

اگر رشیده نباشد بدون اذن ولی نمی‌تواند و اگر رشیده باشد شرایط پاسخ به سئوال اول را دارد.

تقبیح ازدواج موقت، تقبیح حکم خداوند است و کسی نمی‌تواند این حلال خدا را تقبیح کند.

 

آیت الله ناصر مکارم شیرازی:
این کار بدون کسب اجازه ی ولى دختر جایز نیست.
منظور از باکره دخترى است که قبلا شوهر نکرده است، خواه عضو بکارت موجود باشد، یا نه.
شک نیست که نکاح موقت در شریعت اسلام جایز است، ولى نباید وسیله هوس بازى افراد هوسباز شود؛ و احتیاط آن است تا ضرورتى نباشد اقدام به این کار نشود.

 

آیت الله سیدعبدالکریم موسوی اردبیلی:
اگر دختر باکره‌ای که به حد بلوغ رسیده و رشیده است، یعنی مصلحت خود را تشخیص می‌دهد بتواند زندگانی خود را به نحو مستقل اداره کند و قدرت تصمیم گیری صحیح در امور زندگی خود را داشته باشد و بیم آنکه فریب بخورد در میان نباشد، چنانچه بخواهد ازدواج کند احتیاجی به اجازه پدر در ازدواج یا جد پدری خود ندارد و در غیر این صورت، بنابر احتیاج واجب باید از پدر یا جد پدری خود اجازه بگیرد و اجازه مادر و یا برادر لازم نیست. همچنین بنابر احتیاط واجب دختری که باکره نیست نیز همین حکم را دارد.

اصل ازدواج موقت در شرع مقدس اسلام کاری جایز است و تقبیح نسبت به اصل ازدواج موقت کار صحیحی نیست؛ هر چند ممکن است ازدواج موقت در بعضی موارد و شرایط به مصلحت بعضی از افراد اعم از زن و مرد نباشد.

محصولات جنسی دیجی کالا

آیت الله حسین نوری همدانی:
«عقد دختر باکره بدون اجازه پدر در ازدواج باطل است و فرقی بین ازدواج دائم و موقت نیست.»

این موارد از مهم‌ترین فتوی‌های مراجع تقلید در خصوص ازدواج موقت دختر باکره می‌باشد. اگر بخواهیم ازدواج موقت را برای دختران باکره یا غیر باکره در یک جمله به صورت مختصر بیان نماییم، می‌توانیم بگوییم که:

«دختر باکره جهت ازدواج موقت نیاز به اجازه و اذن پدر دارد و دختر غیر باکره ای که بکارتش را به وسیله شوهر کردن از دست داده است؛ نیازی به اجازه پدر در ازدواج موقت ندارد. همچنین در مواردی که دختر به دلیل اعمالی غیر از شوهر کردن باکره نباشد؛ اجازه پدر در ازدواج یا جد پدریش برای ازدواج موقت بنا بر احتیاط الزامی است.»

 

 

از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مطلب از سایت همسرتایم در رابطه با اینکه آیا صیغه بدون اجازه پدر جایز است اختصاص دادید، بی نهایت سپاسگزاریم.

 

 

کلمات مرتبط :

حکم عقد دختر بدون اذن پدر ، اذن پدر در ازدواج موقت رهبری ، دختر رشیده در اسلام ، حکم عقد دختر بدون اجازه پدر

 

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *