دیدگاه اسلام درباره غریزه جنسی

دیدگاه اسلام در مورد غریزه جنسی
4/5 - (4 امتیاز)

دیدگاه اسلام درباره غریزه جنسی

یکی از مهمترین موارد لذت انسان در دنیا، علاقه به همسر و ارضای غریزه جنسی است. دین اسلام درباره ی چگونگی استفاده از غریزه جنسی و نیز محدودیت‌های فطری آن، مطالب جالب و کمال‌آفرینی دارد؛ از جمله این که زن و مرد در آفرینش، کامل کننده یکدیگرند و در فطرت انسان این است که هر یک از این دو، یعنی زن و مرد، نسبت به جنس مخالف خود گرایش جنسی و احساسی دارد، ولی این گرایش از دیدگاه قرآنی دارای ویژگی‌های زیر است:

۱- گرایش به جنس مخالف بدان جهت است که هر یک از زن و مرد، مایه ی آرامش و آسایش یکدیگرند. خداوند متعال در آیه 21 سوره روم می‌فرماید: از نشانه‌های او این است که همسرانی از(جنس) خودتان برای شما آفرید تا بدان‌ها آرامش یابی.

۲- گرایش برای تولید مثل در متن آفرینش است که حفظ و بقای انسان، نتیجه آن است. خداوند در سوره نساء می‌فرماید : اوهمان کسی است که شما را از یک شخص آفرید؛ و از او همسرش را آفرید، و از آن دو، مردان و زنان فراوانی منتشر ساخت.
بدیهی است که تولید نسل و فرزندان زیاد، با ازدواج صورت‌پذیر است.

۳- راه صحیح تکثیر نسل، تنها تشکیل خانواده است و خانواده آثار بسیار پرارزش و والایی دارد. استفاده از غریزه ی جنسی در چهارچوب ذکر شده(در قالب ازدواج قانونی) مطلوب و هماهنگ با فطرت انسان و غریزه ی طبیعی او است، اما اگر رفتار جنسی انسان از این مرز تجاوز کرد، ارزش منفی پیدا می‌کند و قرآن کریم نیز از چنین عملی به تجاوز تعبیر کرده است و در سوره مومنون می فرماید: همان کسانی که دامانشان را(در امور جنسی) حفظ می‌کنند، مگر در مورد همسرانشان یا آنچه(از کنیزان) مالک شده‌اند که در حقیقت آنان(در این موارد) سرزنش نمی‌شوند، کسانی که فراتر از این جویند، پس تنها آنان تجاوزگرند.
اگر بنا باشد هر انسانی با هر فردی از جنس مخالفش که بخواهد، رابطه ی جنسی داشته باشد، به یقین بنیاد خانواده متزلزل و فحشا و منکرات در جامعه رواج و امنیت از بین خواهد رفت.
بنابراین، برای حفظ مصالح و دفع مفاسد و بی بند و باری در جامعه، لازم است همه ی افراد جامعه به این محدودیت معقول و منطقی که قرآن نیز بیانگر آن است، عمل کنند.

۴- بی‌بند و باری جنسی موجب اختلاط نسل‌هاست و با اختلاط نسل‌ها و نطفه‌ها هدف از آفرینش انسان از بین خواهد رفت، زیرا هدف آن است که انسان با عبادت، جانشین خدا روی زمین شود و برای رسیدن به این هدف به پاکی ذاتی نیاز است، ولی اختلاط نسل، بنیاد معنویت و پاک بودن ذاتی که لازمه ی خلیفه اللهی است را از بین می‌برد.
۵- گرایش به جنس موافق، خلاف فطرت و نظام آفرینش است و در واقع یک نوع انحراف در گرایش جنسی به شمار می‌رود. قرآن کریم همجنس‌گرایی را به قوم لوط نسبت داده و آن را یک ضد ارزش معرفی نموده است.

قوانین خداوند مانند نسخه ی پزشک است که مصلحت بیمار را به خوبی می‌داند، در حالی که بیمار ممکن است میل به خوردنی‌های زیادی داشته باشد، ولی پزشک مصلحت نمی‌داند برای او تجویز کند، انسان نیز این چنین است که اگر طبق نسخه ی خداوند “God” عمل کند، از نظر روحی، معنوی و حتی جسمی سالم می‌ماند، اما این انسان میل و اشتها به چیز‌های فراوانی دارد که به صلاح او نیست و برخی از آن‌ها کشنده است و حق تعالی مصلحت انسان را بهتر می‌داند که موارد مضر را برای بشر تجویز نکرده است.

امیدواریم خواندن این مقاله از سایت همسرتایم، برای شما مفید بوده باشد و با تشکر از اینکه وقت ارزشمندتان را به خواندن این مطلب اختصاص دادید.

 

بیشتر بخوانید :

موانع شرعی و ممنوعیت خواستگاری

 

4/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *