عوارض آمپول بتامتازون در بارداری + فواید و موارد استفاده

عوارض آمپول بتامتازون در بارداری
5/5 - (3 امتیاز)

دلیل تزریق آمپول بتامتازون در دوران بارداری چیست ؟

در این مطلب از سایت همسرتایم به بررسی دلیل تزریق آمپول بتامتازون در بارداری ، مزایای آمپول بتامتازون در بارداری و عوارض آمپول بتامتازون در بارداری خواهیم پرداخت.

 

 

بیشتر بخوانید:

پوزیشن بارداری سه ماه سوم

خوردن لیمو شیرین در بارداری

 

 

دلیل اصلی تجویز آمپول بتامتازون حمایت از رشد سریع ریه های جنین تا هفته سی و سوم بارداری است. تا قبل از این تاریخ اگر جنین نارس به دنیا بیاید با مشکلات تنفسی جدی مواجه شده و جانش در خطر خواهد بود. به خصوص اگر جنین قبل از هفته 28 بارداری متولد شده باشد. در این موارد تزریق بتامتازون می تواند جان او را نجات دهد.

شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که ریه های جنین در چند هفتگی کامل می شود؟ در پاسخ باید بگوییم که ریه های جنین تا هفته سی و چهارم به رشد لازم رسیده اند و با تولد بعد از هفته سی و چهارم به ندرت مشکلات ریوی برای نوزاد پیش می آید. اما اگر شرایط زیر را دارید، پزشک برای شما تزریق بتامتازون تجویز می کند:

  • کیسه آمنیوتیک بین هفته های 28 تا 34 بارداری یا حتی زودتر پاره می شود یا نشت می کند.
  • شما زایمان زودرس داشتید و اکنون انقباضات منظم و قوی دارید
  • شما دوقلو یا چند قلو باردار هستید و علائم اولیه زایمان را تجربه می کنید.

مزایای آمپول بتامتازون در بارداری چیست ؟

مزایای زیادی در استفاده به موقع از آمپول بتامتازون وجود دارد که عبارتند از:

  • آمپول بتامتازون می تواند به رشد سریع ریه های نارس کمک کند. ریه های نوزاد یک ماده محافظ به نام «سورفکتانت» تولید می کنند که کیسه های هوایی در ریه ها را می پوشاند. در نتیجه کیسه های هوا با اصطکاک کمتری در طول تنفس به هم حرکت می کنند. اگر نوزاد نارس باشد، تولید این ماده در ریه ها کافی نیست. اما با تزریق آمپول بتامتازون، تولید این ماده آرام بخش آغاز می شود و تنفس را در بدو تولد طبیعی می کند. این از سندرم دیسترس تنفسی (RDS) جلوگیری می کند.
  • آمپول بتامتازون همچنین از خونریزی در نوزادان نارس به ویژه خونریزی مغزی که بسیار خطرناک است جلوگیری می کند.
    آمپول بتامتازون در بدو تولد نیز می تواند برای روده و دستگاه گوارش نوزاد مفید باشد. استروئیدها می توانند از عفونت و التهاب روده جلوگیری کنند که باعث آسیب به بافت روده و مشکلاتی در حرکات روده می شود.

عوارض آمپول بتامتازون در بارداری

استروئیدها نیز مانند هر دارویی می توانند در برخی افراد عوارض جانبی ایجاد کنند. در حالی که فواید آمپول بتامتازون برای جنین ثابت شده است، مادر ممکن است عوارض جانبی زیر را تجربه کند:

1- افزایش فشار خون
2- آب باقیمانده در ریه ها
3- افزایش قند خون و نیاز به انسولین. (اگر دیابت یا دیابت بارداری دارید، به دوز بالاتری از انسولین نیاز خواهید داشت و بارداری شما باید تحت نظارت دقیق پزشک باشد.)

عوارض احتمالی آمپول بتامتازون برای جنین

برخی از والدین شنیده اند که کورتون برای جنین مضر است و به همین دلیل از تزریق این کورتون می ترسند. نتایج بررسی ها نشان می دهد که آمپول بتامتازون با تجویز پزشک برای حیات و بقای نوزاد ضروری و ضروری است. در موارد بسیار نادر، نوزادان مادرانی که این آمپول را در دوران بارداری تزریق کرده‌اند، وزن و رشد کم داشته‌اند که برای همه صدق نمی‌کند و به همین دلیل است که از تزریق آمپول بتامتازون برای کاهش خطر زایمان زودرس خودداری می‌کنند. این منطقی نیست

برای رفع نگرانی مادران از عوارض احتمالی آمپول بتامتازون در دوران بارداری باید بگوییم که بعد از تزریق آمپول بتامتازون به جز کاهش تحرک و یا عدم تحرک جنین مشکل دیگری گزارش نشده است.

 

آمپول بتامتازون در بارداری و حرکت جنین

پس از تزریق این آمپول، حرکت جنین کند شده و حتی ممکن است متوقف شود. این یک تا دو روز پس از تزریق بتامتازون طبیعی است و خود به خود برطرف می شود و جای نگرانی نیست. اگر بعد از دو روز جنین حرکات خود را از سر نگرفت به پزشک مراجعه کنید.

 

بهترین زمان تزریق بتامتازون در بارداری

آمپول بتامتازون اغلب بین هفته 24 تا 34 بارداری به مادرانی که احتمال زایمان زودرس دارند داده می شود. گاهی اوقات در هفته 37 یک کورتیکواستروئید تزریق می شود. اما اگر زایمان خیلی سریع یا غیرمنتظره باشد، ممکن است فرصتی برای تزریق استروئید وجود نداشته باشد، یا داروی تزریقی ممکن است زمان لازم برای اثرگذاری نداشته باشد.

 

معمولا دوز مناسب این دارو برای جلوگیری از زایمان زودرس روزانه 3 آمپول و در دو روز متوالی به صورت عضلانی است که البته نیاز به تجویز پزشک دارد و نباید به صورت تصادفی مصرف شود.

 

فرضیات ذهنی خود را در مورد مضرات کورتیکواستروئیدها برای جنین کنار بگذارید. به پزشک خود اعتماد کنید و به تکمیل روند رشد جنین کمک کنید. برخی از مادران به دلایل مختلف از جمله ترس از درد زایمان طبیعی یا تمایل به بچه دار شدن در یک روز خاص تصمیم به سزارین قبل از هفته چهلم بارداری می گیرند و با توجه به اینکه جنین تا زمان رشد جنین رشد می کند. هفته گذشته، در نتیجه آنها را از رسیدن به رشد نهایی و آماده شدن برای تولد محروم می کند. بهتر است به فرزندتان این موهبت را بدهید که مسیر طبیعی برای زندگی سالم را طی کند و تا حد امکان از دخالت در روند طبیعی بارداری و زایمان خودداری کنید.

 

از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مطلب از سایت همسرتایم در رابطه با عوارض آمپول بتامتازون در بارداری اختصاص دادید، بی نهایت سپاسگزاریم.

5/5 - (3 امتیاز)
یک نظر برای "عوارض آمپول بتامتازون در بارداری + فواید و موارد استفاده" ارسال شده
  1. لی گفت:

    برای سه ماهه اول ضر داره یا نه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *