علت زانو درد در دوران قاعدگی {همراه با روش درمان} ✅

علت زانو درد در دوران پریودی
5/5 - (2 امتیاز)

آیا زانو درد در دوران قاعدگی طبیعی است؟

بسیاری از زنان اغلب در طول دوره قاعدگی خود کمردرد و  زانو درد را تجربه می‌کنند. زانو درد دوران پریودی دلایل مختلفی دارد که در این مقاله از سایت همسرتایم به آن خواهیم پرداخت.

 

همچنین بخوانید :

راهنمای خرید کاپ قاعدگی

روش های عقب انداختن پریود

 

درد قاعدگی می تواند بسیار ناراحت کننده باشد و خانم ها معمولا از درد پریودی در قسمت پایین شکم رنج می برند و برخی از خانم ها نیز از درد در ناحیه کمر، ران و ساق پا شکایت می کنند.

درد قاعدگی برای یک خانم بسیار آزاردهنده است به خصوص زمانی که او مجبور است به مسافرت برود، سر کار برود یا زمانی که رویداد مهمی مثل در پیش داشتن مسابقه ورزشی ، امتحان و یا کنکور را در پیش داشته باشد.

 

این درد برای بسیاری از زنانی که از دردهای طاقت فرسا در ناحیه شکم، کمر و پاها رنج می برند، به خصوص در دو روز اول قاعدگی، نه تنها آزاردهنده است، بلکه می تواند از علائم قبل از قاعدگی نیز باشد.

 

علت زانو درد در دوران پریود

زانو درد نتیجه چرخه پریودی شما می باشد. دوران قاعدگی خانم ها از جهات مختلف بر بدن آنها اثر می گذارد و زانو درد در دوران قاعدگی یکی از رایج ترین دردها بین خانم هاست.

در طول چرخه قاعدگی عضلات بدن واکنش های متفاوتی را از خود نشان می دهند. این واکنشها باعث درد در ناحیه مفاصلی مانند زانو خواهد کرد و این علت زانو درد در دوران پریودی می باشد.

زانو درد در زمان قاعدگی

تقصیر به گردن هورمون ها و مغز است: روشی که مغز نورون هایی را که باعث حرکت ماهیچه ها می شوند را فعال می کند، به طور خاص در قسمت آخر سیکل پریودی درست قبل از شروع قاعدگی بعدی، زمانی که پروژسترون کاهش می یابد و سطح استروژن حفظ می شود،سیستم عصبی مغز نورون ها را فعال می کند که نتیجه آن درد مفاصل خواهد شد.

 

ما نمی‌توانیم با اطمینان بگوییم که زمانی در چرخه یک زن وجود دارد که او بیشتر مستعد آسیب است، اما این واقعیت که الگوهای آزادسازی عضلات در طول چرخه تغییر می‌کند و در نتیجه زانو درد در دوران قبل از قاعدگی اتفاق می افتد.

 

دلیل قاعدگی 

برای درک علت این درد، باید دلیل دوره قاعدگی را درک کرد، یعنی دوره ای که بدن زن تمام بافت هایی را که دیگر به آن نیاز ندارد بیرون می زند.

البته با پیش بینی لقاح تخمک تولید شده توسط تخمدان، پوشش داخلی رحم ضخیم می شود ، اما زمانی که تخمک بارور نمی شود، این پوشش رحم به شکل خون از بدن خارج می شود .

این عمل دلیلی است که بسیاری از زنان از درد در ناحیه شکم خود رنج می برند و این اتفاق می تواند منجر به التهاب شود که می تواند باعث درد شدید شود.

 

درمان زانو درد در دوران قاعدگی

دردهای عضلانی و مفاصل، مانند گرفتگی، نفخ و کمردرد، یک علامت رایج مرتبط با چرخه قاعدگی است که زنان آن را تجربه می کنند. راه هایی برای تسکین درد و درمان ناراحتی زانو بعد از پریود وجود دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم :

  • مصرف ویتامین D: مفاصل و ماهیچه های شما می تواند نشانه ای از کمبود ویتامین D باشد، افزودن ویتامین D بیشتر به رژیم غذایی روزانه می تواند به کاهش درد عضلانی در طول ماه کمک کند.
  • مصرف منیزیم: همچنین اعتقاد بر این است که سطوح پایین منیزیم می تواند باعث درد مفاصل و عضلات به دلیل التهاب شود، بنابراین مصرف سبزیجات، مصرف مکمل های منیزیم و پخش ژل منیزیم روی مفاصل می تواند به تسکین درد کمک کند.
  • مصرف ایبوپروفن: اگر در طول قاعدگی بیش از حد معمول احساس درد می‌کنید، سعی کنید مقداری ایبوپروفن مصرف کنید. این دارو می‌تواند به تسکین درد، کاهش التهاب و کمی تسکین کمک کند. همچنین به درمان سایر علائم PMS مانند گرفتگی عضلات و سردرد کمک می‌کند.

به طور کلی، ترکیبی از تغذیه خوب و مکمل‌ها می‌تواند به کاهش علائم زانو درد در دوران قاعدگی کمک کند. البته اگر درد شدیدی احساس می کنید با مراجعه به پزشک یک رژیم مناسب ظرفیت بدن خودتان به شما پیشنهاد خواهد کرد.

استفاده از یک رژیم غذایی مناسب می تواند به کاهش شدت علائم در دوران قاعدگی کمک کند و راه رفتن را کمتر دردناک کند.فرضیه هایی وجود دارد که نشان می دهد زنان به دلیل بزرگ شدن ناحیه لگن بیشتر از درد زانو شکایت دارند، اما این موضوع هنوز با تحقیقات مناسب ثابت نشده است.

 

علت درد پا در دوران قاعدگی چیست؟ 

درد ساق پا، به خصوص در ناحیه ران که به ساق پا می رسد، یکی از علائم شایع درد قاعدگی است، همچنین این درد می تواند از قسمت پایین شکم به سمت ران ها، زانوها و ساق پا منتقل شود.

در واقع، کل بدن ما به بافت ها، الیاف و رگ های خونی متصل خواهد شد، بنابراین وقتی درد در قسمت پایین شکم به دلیل انقباض رحم رخ می دهد، می تواند بر روی رگ های خونی ران ها که بیشتر به هم متصل هستند تأثیر بگذارد.

با این حال، پا درد نیز یکی از علائم بسیار شایع آندومتریوز است، زیرا در آندومتریوز زمانی که بافت رحم در خارج از رحم رشد می کند، سلول ها ریزش می کنند، اما نمی توانند به طور کامل از بدن خارج شوند و این باعث ایجاد علائم دردناکی مانند درد در ناحیه رحم می شود.

بافت آندومتر می تواند در حضور عروق اطراف لگن، لگن و ران ها رشد کند و این می تواند باعث درد در لگن، ران و پاها شود.

اگر اغلب در طول قاعدگی احساس درد می‌کنید، و نه فقط به خاطر آن گرفتگی‌های آزاردهنده – شما تنها نیستید، درد مفاصل در واقع یک پاسخ طبیعی به تغییرات هورمونی است که در آن نقطه از چرخه شما رخ می‌دهد.

به طور خاص، شما می توانید سطوح پایین استروژن را که در کمترین میزان خود در طول دوره قاعدگی است و افزایش پروستاگلاندین ها مقصر بدانید.

پروستاگلاندین ها به رحم اجازه انقباض و تنگ شدن رگ های خونی را می دهند و میزان خون از دست رفته در طول چرخه قاعدگی را کاهش می دهند، با این حال، با تحریک التهاب نیز می توانند حساسیت را افزایش داده و درد مفاصل را تشدید کنند.

 

خوشبختانه، اقداماتی وجود دارد که می توانید برای کاهش دردهای قاعدگی مخصوصا زانو درد در دوران قاعدگی انجام دهید. به عنوان یک اقدام پیشگیرانه می توانید از یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن، سه روز قبل از شروع قاعدگی استفاده کنید. البته حتما با تایید پزشکتان دارو مصرف کنید چرا که ممکن است دوز اشتباهی استفاده کنید و عوارضی برایتان ایجاد کند.

 

چه زمانی مراجعه به پزشک ضروری است؟

اگر زانو درد در دوران پریودی به حدی شدید است که قادر به راه رفتن نیستید، یا اگر احساس می کنید کنترل پاهای خود را از دست داده اید.

ابتلا به اندومتریوز به این معنی نیست که هر گونه درد در پاهای شما ناشی از این بیماری است، زیرا پزشک شما می‌تواند هر گونه علت زمینه‌ای دیگر را رد کند.

و اگر درد پای شما توسط چرخه قاعدگی شما ایجاد شده و به طور مداوم هر ماه رخ می دهد، باید به پزشک خود مراجعه کنید.

آپزشکان استراتژی های درمانی خاص و تغییرات سبک زندگی را به طور کلی توصیه  می کنند. همچنین ممکن است شما را به یک فیزیوتراپیست ارجاع دهند یا هورمون درمانی یا سایر گزینه های دارویی را ارائه دهند.

اگر درد شما ادامه داشت، پزشک ممکن است آندوسکوپی را برای برداشتن تجمع بافت توصیه کند.

 

 

از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مقاله از سایت همسرتایم اختصاص دادید، بی نهایت سپاسگزاریم.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *