مهمترین معیارهای انتخاب همسر در اسلام

معیارهای انتخاب همسر در اسلام
5/5 - (1 امتیاز)

مهمترین معیارهای انتخاب همسر در اسلام

در همه ادیان و مذاهب به تشکیل خانواده و معیارهای ازدواج اشاره شده است. اما خوب است بدانید که هیچ مذهب و دینی در جهان به اندازه اسلام به ازدواج و تشکیل خانواده توصیه نکرده است. دین مبین اسلام، شرط رسیدن به تکامل و رشد معنوی را تشکیل خانواده می داند و آیات و احادیث بسیاری در این زمینه وجود دارد.
جامعه ای که جوانان آن از ازدواج روی گردان شوند، دچار فحشا و فسادهای اخلاقی خواهد شد. معیارهای اصلی در ازدواج، ظاهر و ثروت نیست بلکه معیارهای اخلاقی است که باعث سعادت و خوشبختی می گردد.
مسلماٌ دینی که اینقدر به ازدواج توصیه و سفارش کرده است، معیارهایی نیز برای آن در نظر گرفته است که ما قصد داریم در این مقاله از سایت همسرتایم به معیارهای انتخاب همسر در اسلام اشاره داشته باشیم.

ایمان و تقوا
در بین معیارهای انتخاب همسر در اسلام ، ایمان و تقوا به عنوان شرط اول معرفی می شود. دین اساس خانواده را حفظ می کند و همسر باتقوا بیشتر از همسری که تقوای کمتری دارد، می تواند اعتماد و آرامش شما را تامین کند. بنابراین تقوا و پرهیزگاری شرط اول ازدواج از نگاه معصومین است. کسی که پایبند به اعتقاداتی که خداوند وضع کرده، نباشد هیچ تضمینی وجود ندارد که به رعایت حقوق همسر پایبند باشد.

اخلاق نیک
توصیه بعدی اسلام درباره ملاک های ازدواج، اخلاق خوب است. مردی در این زمینه با امام رضا (علیه السلام) “imam reza” مشورت نمود و عرض کرد یکی از بستگانم از دخترم خواستگاری کرده ولی اخلاق بدی دارد. حضرت فرمودند اگر بدخلق است، دخترت را به ازدواج او در نیاور.
دینداری و اخلاق از مهمترین ملاک هایی است که باید هنگام انتخاب همسر مورد توجه قرار گیرند و اگر این دو خصوصیت در کسی وجود نداشت، در ازدواج با او باید تردید کرد. حسن خلق به دارا بودن اخلاق های خوب مثل صداقت، عفت کلام، نگاه پاک، امانتداری، فروتنی، بخشندگی و در کنار آن دوری از اخلاق های بد نظیر تندخویی، بی وفایی، کینه و حسادت و سایر رذایل اخلاقی را شامل می شود.

اصالت خانوادگی
خانواده اولین و مهم ترین ریشه هر فرد و جایگاهی است که او داشته هایش، خلق و خو، عادت ها و نگاهش به زندگی را از آنجا کسب کرده است. بنابراین مهم است با خانواده ای سالم و اصیل وصلت کنیم.
اصالت خانوادگی به معنای سلامت خانواده و خوشنام بودن آن ها است. اسلام تأکید دارد که درباره سابقه خانوادگی همسر، تحقیق لازم صورت گیرد و به خصوص، مراتب ایمانی و اخلاقی آنها در نظر گرفته شود. زیرا این اصالت خانوادگی در زندگی جدید و نسل بعد تأثیر خواهد گذاشت.
پیامبر اکرم (ص) در این رابطه می فرمایند برای نطفه های خود، بهترین را انتخاب کنید

هم سطح بودن
کفویت در ازدواج هم همیشه مورد تاکید پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار بوده است. کفویت به معنای تناسب، همتایی و هماهنگی در ویژگی های اصلی افراد است و در جنبه های ایمانی، فکری، اقتصادی، سنی، ظاهری، خانوادگی، فرهنگی، تحصیلی ودیگر مسائل مطرح می شود.
در اسلام تاکید زیادی بر کفویت اعتقادی شده است چرا که اعتقادات هر فرد درون مایه وجودی او را مشخص می کنند و تضاد در اعتقادات، تنش ها و اختلافات زیادی در زندگی به دنبال خواهد داشت.
رسول خدا(ص) فرمودند «مرد مۆمن، کفو و همتای زن مۆمن است؛ و مرد مسلمان، همتای زن مسلمان.»

بر این اساس بود که پیامبر (ص)، حضرت علی (علیه السلام) را برای همسری دختر خود انتخاب نمودند. بعضی روایات همچنین کفویت را شامل دو چیز دانسته‌اند یکی عفت ناشی از ایمان و اعتقاد و دیگری تأمین امکانات زندگی.

سلامت جسمی و روحی
سلامت جسم و روح در ازدواج همیشه مورد تاکید اسلام بوده است. امام صادق (علیه السلام) از رسول اکرم (ص) نقل کرده اند که آن حضرت فرموند «از ازدواج با احمق بپرهیزید که هم نشینی با او مایه اندوه و بلاست.»

از اینکه زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مقاله از سایت همسرتایم در رابطه با معیارهای انتخاب همسر در اسلام ، اختصاص دادید، بی نهایت سپاسگزاریم.

بیشتر بخوانید:

ویژگی های شوهر مناسب از دید معصومین

چرا رابطه جنسی در دوران قاعدگی از نظر اسلام حرام است؟

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *